fbpx

BYC-es siker a 49er Osztrák Bajnokságon – Beszámoló

Szeptember 22. és 24. között a Salzburgtól pár kilométerre fekvő Wolfgangsee-n rendezték a szkiff osztályok 2017-évi Osztrák Bajnokságát.

Klubtagjaink, Cserép Csaba és Cserép Csongor immár második alkalommal vettek részt a megmérettetésen, ahonnan bajnoki címmel tértek haza! Szívből gratulálunk a fantasztikus eredményhez!

 

Cserép Csaba beszámolója a versenyről:

Csütörtök a pakolással, utazással telt el, este a Mondsee feletti domboldalon egy bio-farmon foglalhattuk el a szállásunkat, a szerelvényünk pedig a tehénistálló mellett pihenhetett.

Másnap megérkeztünk az Union Yacht Club Wolfgangsee telepére, ahol elintéztük a regisztrációt, vízre raktuk a motorost és összeraktuk a hajót. A festői szépségű tavon rendezett versenyen szép mezőny gyűlt össze, tíz 49er, nyolc 49er FX (a két osztály egyszerre rajtolt), illetve tíz 29er állt rajthoz. A 49er osztályban a VB bronzérmes Bildstein-Hussl pároson kívül mindenki itt volt, így erős versenyre számíthattunk. Szombaton kora délután meg is érkezett a termik, és 7 futamot sikerült naplemente előtt abszolválni a 10-16 csomó közti erősségű szélben. Az ötödik futamban a spinnaker-felhúzó fordítócsigája megadta magát, így kicsit olyan volt, mintha egy betonnal teli talicskát kellene felhúznom minden alkalommal, de szerencsére volt pótalkatrészünk, és este ki tudtuk cserélni. Vasárnap csak egy futam sikerült a gyenge, csíkos szélben, így megtartottuk első helyünket. Az Osztrák Bajnok a versenyben második helyezett Marco Baumann – Jakob Flachberger páros lett.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazok segítségét, akik nélkül nem tudtunk volna részt venni a versenyen: Balatonfüredi Yacht Club, Bravo Boats, Volkswagen, Várkonyi Attila, és végül, de nem utolsósorban Előd Botond, aki kiválóan segítette a versenyzésünket, és természetesen horgászati szempontból is felmérte a helyszínt. Következő hétvégén a Német Szkiff Bajnokságon veszünk részt, várhatóan sokkal nagyobb és erősebb mezőnyben.

Eredmény