fbpx

BYC-es sikerek a Tavaszi Bajnokságon

Április 14-15-én Balatonfüreden zajlott a szezonnyitó kishajós verseny, a Tavaszi Bajnokság, melyen szép helyezéseket értek el a BYC-es versenyzők. A 470-eseknél a Gyapjas-Kovács páros 2., Margitics (BS-Fűzfő) – Serke páros a 3. helyet, míg a Bödör (Justitia) – Nyeste egység a 12. heyet szerezték meg. Az F18-as osztályban Váradi-Szabó – Petheő páros, Finn hajóosztályban pedig Pál Gaszton magabiztosan nyerte a 4 futamos versenyt. A Finneseknél Lukáts Ákos a 7. helyet szerezte meg.

Forrás: Sailing.hu:

Sajnos ez a verseny nem fog a rekordok könyvébe kerülni a résztvevők száma miatt, mert elég sokakat távol tartott a kedvezőtlen időjárás előrejelzés.

Szombaton valóban nem kezdődött túl jól a nap, éjszaka esett az eső, reggel pedig nem volt túl meleg, de az északkeleti szél egész kellemesen fújt, így a mezőny rögtön ki is haladt a vízre és időben el is kezdődtek a rajteljárások, amit sajnos páran le is késtek. A versenyen a tervezett 9 helyett végül csak 6 osztály indult, hiszen Dragon, Nyílt többtestű és Laser Radiál osztályban nem jött össze a kellő számú jelentkező. A többi osztályban a laser kivételével viszont egész jó csapat gyűlt össze, az élvonalból szinte mindenki itt volt.

A versenyt az F18-nak 6, míg a többi osztályban 4 futamra tervezték. Az első nap ebből előbbieknek 4, míg a többieknek 3 futamot sikerült megrendezni. Az első futamon az északkeleti szél ugyan nagyokat lengett, majd a végén szinte teljesen elállt, de rövid halasztást követően megérkezett a keleti szél, ami ugyan továbbra is nagyokat lengett, ami néha okozott némi meglepetést a versenyzőknek, de ereje kitartott és 2 futamot sikerült tartani.

Vasárnapra az előrejelzés nem mondott sok szelet, ám reggel mégis fújdogált az északi, bár nem túl nagy erővel. A rendezőség kihaladt, de később vissza érkezett a partra, így halasztással kezdődött a nap. A nap folyamán ugyan volt pár bíztató széllökés és a part közelében egész jó szél is volt, de pályát nem lehetett benne rakni, így 1 órakor a rendezőség lelőtte a versenyt és fél 2-kor megtartották a díjkiosztót.

A következő kishajós verseny agárdon lesz jövő hétvégén, míg a nagyhajós mezőny két hét múlva kenesén kezdi a versenyzést.

dockyardkupatavaszibajnoksag2012vegeredmeny.pdf

Gratulálunk Mindenkinek!