fbpx

BYC-esek a koalák földjén – első versenynap

perth03A tegnapi napon, több magyar versenyző részére is megkezdődött a várva várt viadal Perth-ben, az olimpiai kvalifikációs versenyen.

A női RSX osztályban mondhatni viccet űzött a szél: míg a sárga csoport számára meglehetősen gyenge szélben zajlott a két futam, az őket követő kék csoport már frissülésekkel tarkított szélben szörfözhetett.Didó beszámolója az első napról:

„Minden kezdet nehéz! Na, de a mai a sárga csoport számára kifejezetten döcögősre sikeredett. Egy versenyrendezői banális döntés folytán a mi (amúgy is elképesztően erős) csoportunknak 4-7 csomó közötti, rettentően instabil szélben kellett, versenyezzen, míg az utánunk következő csoport, két bőven 10 csomó feletti szélben siklathatott…
Az eredmények igencsak kuszák. Egyelőre!  Azért van az elkövetkezendő két nap, hogy ezt kibogozzuk és minden a helyére kerüljön!”

Az eddigi eredmények nem várt sorrendet mutatnak: a világranglistát vezető spanyol Blanca Manchon két futam után csak 46., míg a szintén spanyol Marina Alabau 12. helyen várja a folytatást. Dia egy 24. és egy 26. hellyel, az 52. helyről vág neki a mai napnak, míg honfitársa Cholnoky Sára a 61. helyen áll.

Finnben az ötszörös világbajnok brit Ben Ainslie  a sárga flotta mindkét futamát megnyerte. A kék flottában a 2004-es olimpiai ezüstérmes spanyol Rafa Trujillo az első futamot rajt-cél győzelemmel zárta, míg a második futamot a holland Pieter-Jan Postma nyerte meg. Összetettben Trujillo második helyen áll Ainslie mögött, harmadik helyen pedig a 2008-as ezüstérmes amerikai Zach Railey áll.

A magyaroknál Beliczay Marci az 56., Pál Gaszton az 58., Hirschler Richárd a 65. helyen áll.

Női  Laser Radialban a belga versenyző, Evi van Acker dupla futamgyőzelemmel vezeti a sárga flottát. A kék flottában a viágranglistán harmadik cseh Veronika Fenclova egy első és egy harmadik hellyet szerzett, míg a holland Marit Bouwmeester egy második és egy harmadik helyet futott.
Héjj Vikinek sajnos nem ment a nap, egy 49. és egy 51. helyezés után a 101. helyen áll.

Gádorfalvi Áron számára jövő hét hétfőn kezdődik a verseny.

További eredmények itt.