fbpx

BYC-esek a KYC Kupán

Laser osztályban 5, míg cadet osztályban 2 egységgel képviseltettük magunkat a KYC kupán Keszthelyen.

A verseny rendezőinek nem kedvezett igazán az időjárás, ennek ellenére a két osztálynak a gyenge keleti és déli szelekben 5 illetve 6 futamot sikerült megrendeznie 3 nap alatt. Sajnos többször is a teljesen leálló szélben kellett befutni a fiataloknak.

A versenyzőket maximális koncentrációra késztette, hogy a második naptól egy kicsit rövid pályán versenyeztek, így a futamok ideje nagyon lecsökkent. Nem volt javítási lehetőség egy-egy rossz rajt vagy hiba után.

Cadet osztályban Váradi Miklós-Fülöp Balázs alkotta párosunk az első napi megilletődöttséget levetkőzve a második naptól remekül vitorlázva szerezte meg az 5. helyet. Havasi Krisztián és Havasi Martin ebben az osztályban ezen a versenyen mutatkoztak be. Voltak nagyon biztató jelek a vitorlázásukban, de még rengeteget kell dolgozniuk a megalapozott sikerekért.

Radialban  kiemelkedett a mezőnyből Varga Dániel. Még azzal sem tudták megzavarni, hogy az első napon a befutó előtt pár méterrel törölték a futamot amiben vezetett. A második napon egy elég vitatott szituáció miatt kizárták egy futamból. Neki szüksége volt az utolsó napon megtartott futamra, és élt is ezzel a lehetőséggel, a futamban és a versenyen is magabiztos győzelmet aratott.

Edelényi-Szabó  Viktor most mutatkozott be első alkalommal ebben az osztályban versenyen. Nagyon sikeresen tette ezt, mert az U17 korosztályban 1. helyezést szerzett.

Pálinkás Matyinak nem sikerült igazán ez a verseny, de lelkesedése és jó kedve töretlen.

Kelemen Eszter csak egy futamban tudta kihasználni helyismeretét (mivel ő keszthelyi) és abban egy nagyon jó helyet elcsípnie.

4.7 osztályban GalgóczyTomi 3. helyezése nagyon értékes, mert neki elég sok kihagyás volt ebben az évben. Első futambeli korai rajtja miatt nem volt már hibázási lehetősége. Az utolsó napon szerzett futam győzelme sokat segített a 3. hely megszerzésében.

Ebben az osztályban egy kicsit nehezen született meg az összetett eredmény, mert nagyon sok volt az óvás.

Sajnos ezen a versenyen elég sok dolga akadt a zsűrinek, és a döntései is sok vitára adtak okot.

A vízen és a parton is jó teljesítményt nyújtott a csapat. Ez jó előjel lehet a bajnokság előtt.

Gratulálok az egész csapatnak a versenyen nyújtott teljesítményéhez: Csomesz

Eredmények: http://kyc1879.hu/index.php?page=kyc-kupa-2013