fbpx

BYC KUPA beharangozó, 2010 június 18-20

DSCF0190_sm.previewA Balatonfüredi Yacht Club 2010. június  18-a és 20-a között ad otthon az idei év legnagyobb ifjúsági ranglista versenyének a BYC Kupának, melynek keretein belül rendezik meg a nemzetközi Olimpiai Reménységek Regattáját. Az utánpótlás versenyzők öt hajóosztályban – 420, Laser Radial, Laser 4.7, Cadet és Optimist – mérik össze tudásukat. A hazai utánpótlás mezőny legjobbjai mellett várhatóan külföldi indulók is lesznek, köztük szlovák, cseh, lengyel, szerb, osztrák és a német versenyzők is.

A kishajós vitorlásverseny a Balatonfüredei Yacht Club hagyományos versenye, idén is akár csak tavaly, közel 120 hajóra és több mint 150 versenyzőre számítanak a rendezők. Ez a verseny egyben egy visszaemlékezés a régi versenyekre melyek a „Csoki kupa” vagy a „Traubi Kupa” névre hallgattak annak idején. Mi is hasonló hagyományt szeretnénk teremteni a BYC kupával mely reményeink szerint még sok-sok évig megrendezésre kerül a Balatonon.

A 8 futamosra tervezett vitorlásverseny június 18-án, pénteken 9:55-kor veszi kezdetét. A szervezők több meglepetéssel készülnek az ifjú vitorlázóknak. A vasárnapi díjkiosztó előtti akrobatikus kerékpáros bemutató mellett, a versenyzők szombat este olimpikonokkal és egy Kékszalagon esélyes indulóval beszélgethetnek, ill. különböző ajándékok kerülnek majd sorsolásra a nevezők között.

A versennyel kapcsolatos információk itt találhatóak!

S.D.