fbpx

BYC Kupa – Olympic Hopes Regatta, Böröcz Berta beszámolója

_F8K7084_0.previewA rendezők mindent megtettek, hogy mi gyerekek jól érezzük magukat a versenyen az időjárást kivéve. Két pálya volt, az A pályán a 420 és a laser osztály versenyezhetett, a B pályán pedig a cadet és az optimist osztályok mérethették meg magukat.

 

 

Az első napon halasztással kezdtünk az időjárás miatt. Körülbelül 11 órakor kimentünk a vízre és már délben elindították az első futamot. Az időjárás egész jó volt, mire kiértünk, még a szél is kicsit gyengült, a nap is kisütött, amit a második futamról nem lehetett elmondani, mert ott az utolsó hátszélben elkezdett esni az eső. Amikor az első futamban a harmadik helyen álltunk, elkövettünk két rossz ütemű halsolást, amelynek következtében visszaestünk. Így ezt a napot egy 7. és egy 8. hellyel zártuk, ami csak a 8. helyre volt elég az összetett eredménylistán.

A második napon a rajtot csak 11-kor tudták elindítani, mert a nagyhajós versenyen 9.30-kor volt rajt és az ő rajtvonaluk a mi pályánkra esett. Ezen a napon egy futam megrendezésére került sor, amelyben 5.-ek lettünk. Ez viszonylag jó eredménynek számít, mert a mezőny eleje elég erős volt. Egy második futamot is elindítottak, amit le kellett lőni a szél gyengülése miatt. Az első futamban elért 5. hellyel a nap végére az összetett eredménylista 5 helyére léptünk előre, aminek nagyon örültünk. Este „Pasta party” volt és a kaja után beszélgethettünk Vándor Róberttel és Gádorfalvi Áronnal.

A harmadik napon végre időben kimentünk a vízre és 10-kor meg is volt az első rajt. Ezen a napon 3 futamot tudtak megrendezni. Mentünk két 5. helyet és egy 8.-at. A verseny végén 6.-ak lettünk, nőiben meg 2.-ak. Sok dologban fejlődtünk, de még hosszú út áll előttünk, hogy ezt az eredményt stabilizáljuk, és innen tovább lépjünk előre.

 

Weinber Zsófia és Böröcz Berta HUN – 53738