fbpx

BYC Vitorlás Hétvége II. -Ünnepi gyalogtúra, vitorlás elmélet és BYC karácsony az utánpótlás versenyzők részére

Giba beszámolója és Bigi fotói a 2. VH-ról:

A téli szezonban 2. alkalommal szerveztük meg szombaton (dec. 16-án) az egész napos közös programunkat utánpótlás csapataink részére. Kezd elterjedni a jó híre a Vitorlás Hétvége kezdeményezésünknek, amelynek elsődleges célja összefogni, megismertetni egymással utánpótlás korú versenyzőinket, és igazi csapat érzést kialakítani közöttük. Amíg a novemberi VH programon a Zádorvári kerékpártúrán 18 versenyző, addig a mostani programunkon 35 versenyző vett részt a 3 utánpótlás osztályból. A tendencia jó, reméljük, így folytatjuk januárban is!

Az időjárás ismét mellénk állt, és kiváló túraidőt biztosított a gyalogtúránkhoz, amely a Sajkod, Apáti templom – Tihany kilátó, – Csúcs hegy, – Gejzírmező, – Újlaki templomrom érintésével a Tihany révnél ért véget. A Vitorlás étteremben elfogyasztott ebéd után, Bigi mint beugró előadó (Rauschemberger Miki helyett!) tartott nagyszerű előadást a gyerekeknek a vitorlabeállításról, és a hajósebesség összetevőiről. Reméljük, a Power Point anyaggal kísért ismeretek minden korosztálynál elősegítik majd a tudatosabb vitorlabeállítást, és a jobb hajósebesség kialakítását, ami az előadás szerint is az „okos” versenyzés egyik feltétele.

Ezután kezdődött a gyerekek BYC karácsonya, ahol a feldíszített fa, és a sok finomsággal megrakott asztal körül a szülőkkel együtt több mint hatvanan vettünk részt. Csomesz, Bigi, majd Giba értékelték a 2017 – es évet, és adták át néhány személyre szóló tanáccsal kiegészítve az egyénenként megérdemelt ajándékot. Az ünnepi hangulatban sok személyes beszélgetésre is volt lehetőség a szülők és az edzők, illetve a gyerekek és edzőik között az előttünk álló 2018-as évről. A jó hangulatú beszélgetések 19 óra után fejeződtek be. Köszönjük a szülők kedvességét, a sok finomságot, amit erre az alkalomra készítettek, illetve a BYC irodáról Eszter és Anna segítségét a nagy sikert arató ajándékok és a karácsonyfa előkészítésében.

Azt gondoljuk, ez az alkalom ismét egy nagy lépés volt annak érdekében, hogy a BYC csapat valóban olyan közösséggé formálódjon, ahol a gyerekek jól érzik magukat, közösek a feladataik, és szüleik is bizalommal támogatják őket ebben a tevékenységükben!

Találkozunk jövőre, 2018 január 13-án, amikor reméljük, a téli Balatonra tervezhetjük a VH programunkat.

Boldog karácsonyt, és kedvező szélben is gazdag, eredményes új évet kívánunk minden BYC tagnak és versenyzőnek!