fbpx

BYC-Wunderlich Kupa Kalóz Verseny Beszámoló

Kep 449Az elmúlt hétvégén, 2011. június 4-5-én került megrendezésre az első BYC-Wunderlich Kupa Kalóz Verseny. A hagyományteremtő szándékkal születő verseny, amelyre 12 egység adta le nevezését, fő támogatója a villányi Wunderlich Pincészet volt.Gyenge, keleti irányú szélben indult az első futam, amelyet 45-50 perc alatt teljesített a mezőny. A leálló légmozgásban még egy futamra maradt lehetőség a cirkáló-hátszél pályán. Az első versenynap végén a Fluck Benedek – Székely Gy. Szabolcs páros vezette a mezőnyt, akik azonban nem lehetettek nyugodtak, hiszen a vasárnapi napon még akár 4 futam is megrendezésre kerülhetett volna a beígért közepes erősségű szélben. A verseny támogatója borkóstolóval egybekötött összejövetelt szervezett a résztvevők számára szombaton este, ahol a nap legjobb pillanatait is megtekinthették képekben megörökítve, és megvitathatták a nap legfontosabb eseményeit.

Vasárnap, bízva a reggel induló keletiben, a Bodnár Judit vezette rendezőség 9 órára tervezte a rajtot, ami a későbbiekben bebizonyosodott, hogy nagyon jó döntés volt. Egy újabb háromnegyed órás futamot teljesítettek a hajók, azonban az előrejelzés által jósoltak helyett a szél ezt követően gyengült, és már csak egy sikertelen próbálkozásra maradt esély. Vízi várakozást követően délután 2 órakor a verseny véget ért, és már egy órával később a díjazottak a dobogón örülhettek eredményüknek.

Végeredményt három futam alapján hirdettek, amely megegyezett a szombat esti állással:

1.      Fluck Benedek – Székely-Gyökössi Szabolcs (Vízügyi SC)

2.      Németh Ferenc – Németh Adrián (Royal Balaton Golf & Yacht Club)

3.      Tóth István – Hirschler Judit (Vízügyi SC, FVE)

Az abszolút sorrenden kívül díjazásra került a legeredményesebb ifjúsági egység is: Miklós Levente – Gáspár Barnabás (Vízügyi SC).

A nehéz körülményekhez képest a három megrendezett futam korrekt versenyt biztosított a résztvevők számára, akik – ahogy egy ilyen eseményen szükséges – kellő együttműködéssel és türelemmel viszonozták a rendezőség próbálkozásait.

Köszönjük a részvételt, és gratulálunk