fbpx

BYC150 Jubileumi Közgyűlés – galériával

150 évvel ezelőtt március 16-a szombati napra esett. Most, 150 évvel később szintén egy szombati napon, március 18-án tartottuk a Balatonfüredi Yacht Club jubileumi Közgyűlését.

Az ünnepség során Dr. Bóka István Balatonfüred város Polgármesterének nyitó beszédét követően, Gerendy Zoltán, BYC Elnök mondott ünnepi beszédet, míg a jelenlegi Elnökség nevében Varga Lajos emlékezett meg a jeles évforduló napján.

A köszöntőket követően a 150 év történeti összefoglalását, valamint a jubileumi programokat Böröcz István ügyvezető igazgató ismertette. A BYC Közgyűlése külön ünnepelte legidősebb, és egyben legrégebbi klubtagját, Törzs Imre bácsit, aki 1947. január elseje óta tagja a BYC-nek. Köszöntöttük jelen lévő 80 év feletti klubtagjainkat – Simon Károlyt, Törzs Imrét és id. Pataki Attilát, Csákány Katalint és Csákány Pált a 27 éves kitartó és eredményes munkájuk elismeréseként, valamint köszöntöttük a klub életében eddigi legeredményesebb testvérpárt is, a Vadnai Testvéreket.  A Magyar Vitorlás Szövetség nevében Holczhauser András méltatta a jubiláló klubot, majd az MVSz Elnöke, Dr. Kollár Lajos egy ajándék emlékképet adott át a BYC Elnökének.

Az ünnepi megemlékezést követően a hagyományos Közgyűlési napirenddel folytatódott a program, majd az udvaron Dr. Kollár Lajos az MVSz Elnöke mondott ünnepi beszédet, melyet követően a BYC Elnökével, Gerendy Zoltánnal közösen fedték fel az emléktáblát. Az időkapszulát a klub egykori Elnöke, Hantó István, és a klub örökös tagja, id. Pataki Attila engedte le 50 évre a föld mélyére…

Képes összefoglaló: