fbpx

Cadet kupa Julcsi tollából

Az idei közép-európai cadet kupa 3. fordulóját Csehországban rendezték meg, egy kis tavon a határhoz közel. Erre a versenyre a BYC-ből csak két egység nevezett. A Varró Gábor – Váradi Miklós és a Kristóf Julianna – Jeney Máté párosok. A többi magyar egység THE színeiben indult. Összesen tizenkilenc egység nevezett erre a megmérettetésre, ebből 6 egység volt magyar, a többiek mind cseh nemzetiségűek voltak.Csütörtök kora reggel indultunk a BYC elől, ahol találkoztunk a THE-sekkel. A korai indulás ellenére mindenki jó kedvű volt, ám ez a jókedv egyre csökkent, ahogy közeledtünk a célunk felé. Fárasztó utazás után érkeztünk meg a tó partjára, ahol felvertük a sátrainkat, összeszereltük a hajóinkat.

Miután mindenki bepakolt a sátrába, beültünk a buszba és elmentünk megnézni a közeli kisvárost. A szabadidős programban mindenki megcsodálta a kis utcákat, a folyót, ami körbevette az egész városkát, és a várfalat ami a vízen kívül volt. A várfal néhol a sziklákba volt vájva ám ehhez a régi falhoz furcsák voltak a tarkabarka, egész újnak tűnő házak. Miután mindenki lejárta a lábát, elmentünk és közösen megvacsoráztunk. Miután hazaértünk, mindenki bedőlt az ágyába, mivel másnap már kezdődött a verseny.

Az első versenynap a szokásos reggeli tornával kezdődött, majd gyorsan megreggeliztünk, és megnyitó elindultunk a víz felé. Mindenki melegen öltözött, mivel volt szél, ami persze csak addig tartotta magát, míg ki nem értünk a pályára. Mire hozzánk értek a rajtsorrendben a repülő hollandi, a fireball és egy négyhúszas rajtot követően, már nem sok szél maradt, így lelőtték a futamot. Aznap hét órát voltunk a vízen a hol van, hol nincs szélben, de így sikerült minden hajóosztálynak 3 futamot sikeresen teljesítenie. Az első nap eredményei bíztatóak voltak, szinte mindenki bekerült az első tízbe.

Nagy örömünkre nekünk nagyon jól ment, így a második helyen álltunk összetettben. A jókedvünket próbáltuk átragasztani azokra is, akiknek nem sikerült olyan jól ez a nap. Mivel este későn értünk a partra, már csak vacsorázni jutott időnk és erőnk. Ezek után nagyon hamar elaludtunk, és mindenki remélte, hogy holnap még jobban fog menni a versenyzés.

A második nap már korábban keltünk, és a szokásos reggeli tornával kezdtünk, majd egy gyors reggeli, amit talán nem is kellet volna olyan gyorsra venni, mivel szél hiányában nem tudtunk kimenni. Délután ötre, mire mindenki kellőképpen megfőtt és bepunyult,  megjött a szél így, a rendezőség kiterelt minket a vízre, és rendeztek három futamot, s így csak este kilencre értünk ki a partra. Mindenki fáradtan és éhesen nézett fel az égre, és láthatta, hogy a szokásos esti, éjszakai vihar elmaradhatatlan az itteni életünkből. Mindenki vacsorázott, majdnem mindenki megfürdött, majd ezek után még kiderült, hogy a Gáborékat óvják az egyik jól sikerült futamukból, s mivel elég egyszerű volt a helyzet, a versenyrendezőség gyorsan úgy döntött, hogy kizárják abból a futamból. Így sajnos visszacsúsztak a hetedik helyre. A második nap nekünk általában nem szokott olyan jól sikerülni, mint az első, de most nem ragaszkodtunk a hagyományokhoz, és megembereltük magunkat és megtartottuk a második helyünket, ráadásul pontegyenlőséggel.

A harmadik nap sokan vizesen ébredtek, mivel éjszaka nem hagytuk ki a vihart, amihez még egy kis jeget is kaptunk.

Mivel ezen a délelőttön még annyi szél sem volt, mint előző nap délelőtt, nem rendeztek több futamot.

Így aztán mindenki kezdett szépen lassan összepakolni. Pakolás közben valamikor a versenyt lelőtték, és mire majdnem készen lettünk, eljött az eredményhirdetés ideje is. A helyezésekkel való kavarás nem maradhatott ki most sem, így végül Gergőnek kellett felolvasnia a helyes sorrendet, ami az előző nap eredménye volt, és majdnem mindenki dobogóra állhatott a magyar csapatból. Szerintem ez nagyon jó teljesítmény volt mindenki részéről.

A díjkiosztó után szépen lassan mindenki elindult hazafelé, akárcsak mi. A szerpentin néhány társunkat igencsak megviselte, de aztán néhány rosszulléttel megúsztuk a dolgot és szerencsésen hazaérkeztünk a forróságba.

Remélem a következő versenyen mindenkinek még jobb eredményeket ér el, noha szerintem ez is nagyon szép munka volt.

Gratulálok mindenkinek!

Kristóf Julianna