fbpx

CECC kupa – Tihany

cecc1Közép Európai Cadet kupa zajlik a napokban Tihanyban, ahol 3 nemzet 24 hajója állt rajthoz. Három futam került lebonyolításra a CECC kupa nyitó napján Tihanyban. A futamok a gyengülő szél miatt kissé elhúzódtak, s az utolsót már naplementében sikerült befejezni, ám a szinte teljes mértékben elálló szél csupán 7 egységnek tette lehetővé a célba érést a limitidőn belül.

Változó erejű, szélcssendtől egészen a közepes, 3 beaufort erősségű keleti, majd dél-keleti szélben zajló futamokban kétszer is Bagyó Áron és Polgár Lukács  szerezte meg a futamgyőzelmet, egyszer pedig a második helyen futott be, mellyel vezetik az összesített listát Munka Márton és Kanyicska Márk, valamint a lengyel Kania David – Madon Kacper kettős előtt. Az utolsó futam végett, – amikoris csupán hét hajó ért célba a leálló szél miatt – a z élboly kis előnyre tett szert, ám a többieknek is van még lehetőségük a javításra az elkövetkezendő két nap során.

A CECC kupát, azaz Central European Cadet Cup-ot néhány évvel ezelôtt négy ország Cadet Osztályszövetsége (Csehország, Magyarország, Lengyelország, Németország) összefogása keltette életre, melynek célja az volt, hogy a fent említett országok cadet versenyzőit közelebb hozza egymáshoz, s egy remek versenyen mérettethessék meg magukat az ifjoncok. A 2005 óta évente megrendezésre kerülô négyfordulós – országonként egy – regattán a versenyek eredményének összeadását követően hirdetik ki minden évben a legeredményesebb párost, aki elnyeri a CECC kupát. A négy verseny közül egy – értelemszerûen a legrosszabbul sikerült eredmény – kiejthetô. A magyarországi az idei év utolsó fordulója, így talán ezért, valamint a nagy távolság miatt érkezett a vártnál kevesebb külföldi versenyző a regattára.

EREDMÉNYEK 3 futam után

Forrás: Hunsail