fbpx

Crotone-i Farsangi Verseny Beszámoló

Az első verseny napon igazi tengeri körülmények vártak ránk. A kezdeti 18 csomós és megmaradt front utáni óriás hullatok próbára tették a srácokat. A szél 12 csomóra csökkenve fordult jobbra.A hajóvezetésben ez meglátszott: a srácok még nagyon balatoni körülményeknek megfelelően vitorláztak. Futamról futamra javulunk szerencsére. Két csoportban vannak a juniorok és egyben a cadetok. 3 futamot követően a saját csoportjában: Bendegúz 47/97-ből Bence 53/99 és Flóra 82/99. Ma déli szél van.Napsütés kisebb szél és kisebb hullámok. Ez nekünk jobban fekszik!  De a hullám irányváltása és a délutánra erősödő szél kihívással teli lesz.

Crotone-i eredmények az első nap után :http://www.clubvelicocrotone.it/carnival/clajun.pdf

A második versenynap egy igazán kihívással teli nap volt. A reggeli gyenge szelet hamar frissülés váltotta és mire vízre jutottak a srácok már 18-20 csomós szél várt a pályán. A cadetokat nem is vitték ki, s vegül.2 futamot rendeztek le, majd azonnal a partra irányítottak minket, miután a hegyek mögül megjelent sötét felhőkből a mérések szerint 30 csomó szél volt Az első futamban a srácok belehúztak, Bence 30-at, Bendegúz 38-at ment a néha 25csomós pöffös szélben. Sajnos Flóra a hátszél kapu előtt megmerült, így a futama nem sikerült jól. A második futam szele már mind- hármuknak soknak bizonyult. Mindannyian megmerültek es a mezőny úgy szét szakadt, hogy időn túliak lettek volna és a vihar miatt a part felé lettek irányítva. Még két nap a felénél járunk és hajtunk tovább. Mára is friss szelet várnak szóval gyűjtjük az erős szeles kilométereket. Említésre méltó, hogy Papp Peti nagyon szépen vitorlázik.Jelenleg a 33. Bence, 101 Bendegúz, 106 Flóra 165.

A  harmadik nap 14-17 csomós szélben kezdtünk, ami kitartott a harmadik futam közepéig. A gyerekek jobban érezték és bátrabbak is lettek a lee rajtoknál. Bence két első 20-on belüli futama jelzi, hogy gyengébb szélben oda tudunk érni. A 3 futam második felére10 csomóra csökkent az alapszél, így miután mi végeztünk a cadet csoportot kivitték. Ma 10-kor van rajt. 15 csomós szelek varnak. Bence 78. Bende 108, és Flóra 144. helyen áll az utolsó nap előtt a közel 200 fős ifi mezőnyben.”

Az Utolsó nap beszámolója:.A kezdeti 13-17 csomós szélben kezdtük a vízre menetelt. A kadettok futam hátránya miatt őket már 10-kor rajtoltatták majd utána jöttünk mi. A srácok lelkesen indultak a vízre .a rendezőség valahogy most nem találta a rajtvonal pontosságát úgy közel fél óra rajt gyakorlat következett. Sajnos Bendegúz lee top rajtja U lobogós szigorítást ért, így egy futamot a pálya széléről követett végig. Flóra szépen vitorlázott, Bence pedig beragadt lee rajtnál így csak a szépités maradt. A második futamra a szél felment 19-24 csomóra, amit a kreuzt bójánál már 25+ös pöffök követtek a rendezőség a futamot beerőltette majd irány a part. Sajnos Bence megmerült a kreutz bójánál Flóra pedig a kapunál fáradt el.  Nagy pozitívum, hogy Bendegúz végig küzdötte a futamot, aminek nagyon örültem. Most irány haza! Rengeteg tapasztalattal es erős szeles üzemórával. Nagy köszönet a rendezőségnek amiért ennyire flottul ment minden es az ellenfeleknek, hogy ennyi ország top csapataival együtt készülhettünk a válogató időszakra.

 Beszámolót Dénes Gábor készítette.

 

crotone csapat