fbpx

Csak egy kicsi hiányzott az aranycsoporthoz – hírek Patrasból

Gyors helyzetjelentés Csomesztól a patrasi EB-ről:

Az első nap sikeres szereplése után a második napon a csapat kicsit gyengébb produkciói nyújtott. Dorka lógott ki ebből a sorból két remek futammal!

A délután leálló szélben a lányok második csoportjának már nem tudták megrendezni a 4. futamot, így ők a következő napon pótolták azt. Vagyis szerették volna de nem igazán volt szél. Késő délután megérkező szélben ment vízre a lányok kék csoportja. (A fiúknál ekkor már eldőlt, hogy a ki milyen csoportban folytatja, sajnos nincs arany csoportban versenyzőnk)

Dorka jó pozícióban várta a csoport beosztást, Karina pedig még egy futamot vitorlázott az aranyba kerülésért. Jól vitorlázott ebben a futamban de egy hiba megpecsételte a sorsát. Mindkét lányunk pár ponttal csúszott le az arany csoportról. Dorka 4, Karina 7 pont. Nem volt boldog az esténk.

A negyedik napra 30 csomós szél érkezett amiben halasztott a rendezőség. Késő délután gyengült a szél, így irány a víz. 17:15-kor volt az első rajt 13-16 csomós É-ÉK-i szélben. Csapatunk a bal oldalt preferálta a pályán. Ez Bálint kivételével nyerőnek is bizonyult. Ő nem ért vissza innen, és nem is tudott feljebb jönni ebbe a futamban. Bence a középmezőnyben vitorlázott.

A lányok közül Karina ért fel a lee rajtból a legjobban 11. hely, Dorka 18, Rózi 27.

Bőszélben nagyon gyorsak a lányok, jöttek is előre. A befutó szakaszt Karina a 4-5., Dorka 8., Rózi a 18. helyen kezdte. Ez azért fontos mert leállt a szél és az áramlás 13 m/perc szélirányból teljesen átrendezte a mezőnyt. Jobb oldalról frissült a szél. Ezt kellett elérni a sikerhez. Ez Karinának sikerült a legjobban. Első helyen zárta a futamot. Dorka 14., Rózi 21.

A második futam már kifejezetten kaotikus viszonyok között zajlott. A rajtvonalon 0 és 10 csomó között változott a szélerő. Bálint a futam első felében nem igazán találta az irányt, de a leálló szélben a második cirkáló szakaszban nagyot jött fel. Bence is egy kicsit még előrébb tudott jönni a mezőnyben.

A lányok helyzete sem volt könnyebb. Háromszor állt le a szél teljesen az első szakaszban. Karina jól élt a lehetőségeivel 11. helyen zárta ezt a futamot. Rózi is magára talált ebben a gyengébb szélben: 15. hely. Dorka kissé elveszett az elő szakaszban, amit már nem tudott javítani, így 37.

Innen várjuk a folytatást!

Csomesz

Eredmény:

GIRLS-RESULTS-2128

BOYS-RESULTS-2139