fbpx

Csapatmunkában újul meg a BYC Bisztró

Múlt csütörtökön kezdődött az a remek összefogás, aminek eredménye igen látványosan alakul: épül-szépül az új BYC Bisztró, ami egy jelentősen megnövekedett kiszolgáló pulttal bővül, a megjelenése pedig önmagáért beszél. Az új létesítmény megálmodói nagyon bíznak abban, hogy az új üzemeltető ebbe a fantasztikusan megújuló környezetbe a tartalmat is hozzáigazítja a külsőhöz.

Vadnai Péter és Hercsel Erik elnökségi tagunk állt az élére a kivitelezési munkáknak, beszerzik az anyagokat, szervezik a nélkülözhetetlen szakembereket és az ügyes, tenni akaró klubtagokat.

Kiválasztották az új üzemeltetőt, kitalálták az új büfénk nevét, és Kertész András klubtag és hajóstársunk – aki a kikötőnk új épületeit is tervezte – ismét remekelt, és elkészítette a B(L)ACKBOARD BISTRO terveit.

A kivitelezési munkák a múlt csütörtökön megkezdődtek. Így foglalta össze Erik az elmúlt napok történéseit:

Nagyon aktív, hatékony 4 napon vagyunk túl; remek hangulatban, a pandémiától sajnos kicsit gátolva, de sikeresen, barátságban haladtunk előre.

Csütörtökön Dani, az ács – aki önzetlen barátságból vállalta a munkát – Vadnai Péterrel és velem konzultált a tervezett munkafolyamatokról és nekiálltunk a felső terasz visszabontásának. Az anyagokat is sikerült épségben a helyszínre szállítani.

Pénteken elkezdtük a szerkezet építését (vázszerkezet készre építése, szaruk felrakása, pult szerkezet elkészítése). Péter Csaba ács mester, BYC szimpatizáns, a Djangó ST tagja teljes szerszám arzenállal vezette a munkálatokat, mellette dolgozott Dani és ifj. Pataki Attila és jómagam. Péter ismét konzultációval segítette munkánkat.

Szombaton a szarufák véglegesítése, a pultrendszer vázszerkezet kiépítése, a tetőborítás készítése és az összes hajópadló lazúrozása következett. Akik velünk voltak aznap: ifj. Pataki Attila, Edelényi-Szabó Viktor, Viktor barátnője, Edelényi-Szabó Zsolt, Viktor édesapja és Dobos Attila szerszámokkal felszerelkezve érkeztek.

A hét utolsó napján véglegesítettük a pult szerkezét, elkészítettük a pult burkolását, véglegesítettük a tetőborítást, visszacsiszoltuk a tartóoszlopokat, lépcsőkorlátokat és lazúroztuk azokat.

Népes társaság jött össze, így gyorsan haladtunk és remek hangulatban. Nagy örömünkre a fiatalabb korosztály is csatlakozott a csapathoz. Makai Gábor és kisfia, a hétéves Kolos, Seres Attila és fia is eljöttek. Dávid Dani és Pálinkás Matyi is segítették a munkát. A „törzsgárda” tagjai  – ifj. Pataki Attila, Dobos Attila, Vadnai Péter sem hiányoztak.

Ezen a héten a gépészek és a villanyszerelők dolgoznak majd tovább, szombaton folytatjuk a szerkezet befejezését, burkolását, a pultokat, könyöklőket.

A járványhelyzetre való tekintettel korlátozottan várjuk azokat, akik segíteni akarnak.

Aki nem tud vagy nem akar személyesen részt venni az építésben, de egyetért a céllal, és van lehetősége támogatni ezt a kezdeményezést (anyagilag, eszközzel, bármivel), jelezze ezt Eriknek az erik@hercsel.hu e-mail címen.

A munkálatokról ITT találtok további fotókat.