fbpx

Cserép testvérek győzelme a 49er GP első versenyén

1kicsMájus 25-26. között Alsóörs adott otthont a 2013. évi 49er Grand Prix sorozat első fordulójának, melyet a katamaránosok Eurowind Kupájával közösen bonyolítottak le a szervezők. Sajnos betegség és egyéb okok miatt nagyon sokan lemondták a részvételt, így végül csak 3 Spartacusos és 3 BYC-es egység állt rajthoz.

Szombaton kellemes 10-12 csomós délnyugati szélben rajtolt el a mezőny. Az első cirkálószakasz végén a katamaránosok elsodródott betétbójája okozott bonyodalmat néhány egységnek. Közben a part felől érkező zivatarnak köszönhetően megerősödött, és el is fordult nyugat felé a szél, trükkösé téve a befutót. A jégeső magával vitte a szelet, mely a nap folyamán már nem tért vissza. A parton Körtéék és Hamy jóvoltából kiváló lecsó várta a versenyzőket, majd Spari-BYC strandfoci összecsapással folytatódott a rendezvény. Itt kell kiemelnünk Tamó kiváló kapusteljesítményét, mely nélkül nem tudtuk volna megnyerni az első két szettet. A harmadik és negyedik szettet a Spari vitte, így kialakítva 2-2-es végeredményt.

Vasárnap borult, hideg idő fogadott minket, északi frontszéllel. A pályára kiérve komoly hullámzás és kemény szél tette emlékezetessé a rajteljárás megkezdéséig eltelt hosszú perceket. Az első futamot az elúszó kreutzbója miatt törölni kellett, majd a tovább erősödő 20-25 csomós szélben már csak két csapat tudott elrajtolni, a többiek főleg technikai problémák miatt a partra tartottak. A futamot végül egyetlen egység tudta végigvitorlázni. Mivel a meteorológia délután kettőig további erősödést jósolt, a 49er osztálynak nem indítottak több futamot.

A versenyt a mindkét futamban élen végző Cserép-fivérek nyerték meg a Németh-Körtvélyesi és az Ignácz-Gereben kettősöket maguk mögé utasítva. A negyedik helyen hármas holtversenyben a Czeizel-Zentai, a Kun-Szalontai és a Vígh-Balogh párosok végeztek.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a verseny rendezőinek, szervezőinek, egyesületünknek, a Balatonfüredi Yacht Clubnak, illetve Előd Botondnak az edzői háttérért.

Következő hétvégén a BYC rendezésében a Wunderlich-Kupára kerül sor, az esemény a Kalóz és 470-es osztály ranglista versenye mellett a 49er Grand Prix sorozat második állomása lesz.

BYC 49er csapat

Gratulálunk! 🙂