fbpx

Csoki Kupa beszámoló

Balatonföldváron rendezték meg a múlt héten a 3. ranglista versenyt, amire az Aranycsillaggal Árpi vezérletével mentünk át minden nap.

Nagyon fontos állomása volt ez az idei szezonnak, hisz ez volt az utolsó megmérettetés a Magyar Bajnokság előtt, valamint a ranglista helyezések szempontjából is szükségünk volt a jó eredményekre.Keddi nap némi parti halasztást követően ment ki a mezőny a vízre. Gyenge, nyugati-délnyugati szélben rendezték meg a két futamot, ahol remek eredményeink születtek. 420-ban javuló eredményeket és teljesítményeket láttam Blanka-Bibi, valamint Laci-Marci párostól. Cadettban Márkék igyekeztek megszerezni a futamgyőzelmet, ez azonban némi hibának köszönhetően nem sikerült nekik. Laser 4.7-ben Benji meggyőzően szerepelt Danával karöltve. Radiálban Lájer Tomi a mezőny végén, míg Vígh Tamás a dobogós helyezésekért küzdött. Optimistben Jonatán meggyőzően versenyzett és nyerte meg mind a két futamot. Ezen a napon Héjja Marcell vitorlázott nagyon jól (11,18) amivel serdülő 3. helyen állt a nap végén!

Másnap, szerdán is nagyon gyenge délies 1 Bft-os szél fogadott minket, amiben az első próbálkozást érvénytelenítették, a második, újraindított futamot a leálló szélben sikerült befuttatniuk a rendezőknek.

Zsombor remek rajtját követően rajt-cél győzelmet aratott, őt jonatán követte, Tomi 8., Adél 9., Sári 11.,  Zsófi 14. lett. (Ezeket a remek teljesítményeket mindig el tudnám fogadni…) Benji is újra futamot tudott nyerni, Dana 4. lett a 25 főt számláló mezőnyben. Futam után parti halasztás következett délután 4 óráig, majd egy finom spagettire láttak mindenkit vendégül a szervezők.

A csütörtöki záró napon borongós, esős, szélcsendes idő volt egészen délig, amit azt erősödő keleti szél váltott, amiben Béci meglepően két futamot is rendezett. Cadettban Márkék magabiztos futamgyőzelmeket arattak, amiből aztán csak egy első hely maradt egy vitatható óvás tárgyalást követően. Másik párosunk Varró Gergőék betegség miatt felemásan teljesítették versenyüket. 4.7-ben Dana mindkettőt megnyerte, így közelebb férkőzött az élen álló Benjihez. Radiálos fiúk közül Tamó javított (4, 3) helyezésével. Optimistben Joni (2,1) jobb, míg Zsombor (5,4) egy kicsit gyengébb napot fogott ki. A többiek, Adél, Zsófi Sári, Tomi és Marci közel egyforma futameredményeket ért el, míg a két újonc Ákos és Leo sem vallott szégyent, hisz jó rajtokat és megoldásokat láttam tőlük amivel végül a 69 és 70. helyen végeztek a 81 főt számláló ópés mezőnyben.

Az elhúzódó díjkiosztón sok szép éremnek és csokinak örülhettünk, ami bíztató lehet a füredi bajnokságra nézve.

Árpinak és Weinber Zsófinak szeretném megköszönni a közreműködést és a segítséget ebben a három napban.

Jó szelet,Miki

Eredmények:

http://www.spartacus.hu/hun/hirek/versenyeredmenyek/doc/II_Csoki_Kupa_vegeredmeny.htm