fbpx

Csoki Kupán a 29er csapat

A július elején megrendezésre került Csoki Kupán 5 csapattal vettünk részt. Az időjárás kegyes volt hozzánk , ezért a számunkra kiírt 9 futamot maradéktalanul sikerült teljesíteni.

A csapat teljesítménye vegyes képet mutatott, egyes futamokon belül is voltak nagyon jól és nem megfelelően megoldott szituációk. A rajtokban alapvetően előrébb lépett a csapat bár az is igaz, hogy kerülték a szorosabb helyzeteket. A pályán a széltaktika alapvetően egyik nap sem volt kiismerhetetlen, mivel a Balatonon vagyunk, ezért találkoztunk meglepetésekkel.

Az tudott jól teljesíteni aki jól olvasta a vízen a jeleket  és akár a rossz oldalról is egy megfelelő szélcsíkkal vissza tudott érni a mezőnybe. Soma érettségi utáni visszatérése és teljesítménye meglepetést okozott szerintem mindenkinek, taktikai döntései rendben voltak csak a kevesebb edzésből fakadó gyengébb hajókezelés miatt vesztettek pontokat.

Márkó és Lili a verseny folyamán javuló teljesítményt mutattak igazából nekik az erősebb szélben gyűlt meg a bajuk a versenytársaikkal, mert ott még nincs meg a szükséges sebességük.

Ákos és Seda elsősorban a frissebb szelekben érezték magukat komfortosabban, bár amikor tiszta szélben vitorláztak, akkor  gyengébb szélben is tudták tartani a többiek tempóját. Nekik ezen a versenyen szerencséjük sem volt, mert a szél okozta meglepetésekből ők mindig rosszul jöttek ki.

Boti és Karesz a verseny során folyamatosan vesztették el a sebességükkel együtt a hitüket is, hogy itt jól fognak teljesíteni. Nekik a hullámos vízzel gyűlt meg a problémájuk. Sokkal precízebb hajóvezetés kell ilyen körülmények között, melyet remélem a jövőben sikerül még gyakorolnunk.

Chiara és Bozsi az első közös versenyén vett részt együtt, de sajnos a jó teljesítménnyel adósak maradtak . Nem olvasták jól a szelet rendre a rossz oldalakat választották. A hajókezelésen és hajóvezetésen is van mit javítanunk. Ami bizakodásra adhat okot, hogy a bőszeles sebességük jó. Összességében előre léptünk a csopaki versenyhez képest és remélem ez a tendencia folytatódik az év folyamán.

„A hibákkal kapcsolatban nem az a legfontosabb dolog, hogy igyekezzünk mindenképpen elkerülni őket, hanem hogy tanuljunk belőlük.”

Richard Templar