fbpx

Csoki Kupán jártak az Optimistes csapataink – “A” csapat – Zsófi beszámolója

Idén a harmadik Optimistes ranglista versenynek a Spartacus adott otthont, a Csoki Kupa keretein belül. A BYC kupa és az EB után, már nagyon vártuk, hogy együtt legyen a csapat, valamint a mezőny is újra kiegészült a 14 fős VB és EB résztvevővel.

Az első nap a várt nyugati nem érkezett meg, helyette reggel és késő délután is próbálkozott a rendezőség a gyenge keletiben, sajnos sikertelenül.

Második napon a 9 órási rajt, korai indulást jelentett az Aranycsillaggal, nem volt sok őszinte mosoly reggel 6:15-kor induló hajó mellett, főleg, hogy az előző nap is hosszúra nyúlt. Egy futamot tudtunk vitorlázni a délelőtti órákban nyugati szélben, ami a második futam befutó kreuz szakaszára elfogyott. Születtek szép futameredmények: Panni egy meggyőző 4. hellyel indított, Sasi 5. lett, Csani 9., Varga Andris 13. A második futamot, melyet Sasi vezetett érvénytelenítették, de ez így is volt korrekt mind a szél erejét és új irányát tekintve. Parti halasztással folytatódott a nap. Délután 4 környékén ismét pozitív tendenciát mutatott a nyugatias szél ereje, kissé fáradtan ismét vízre szállt a mezőny a rendezőséget követve, újabb két futamot tudtunk vitorlázni. E két futam sztárja Márton Andris volt, aki először egy 8. hellyel majd egy rajt-cél futamgyőzelemmel megmutatta, hogy 2010-es születésű versenyzőként hamarosan szeretne berobbanni a nagyok közé. Nagyon büszkék vagyunk rá és együtt örült a csapat Andris sikerének! Betti is hozta azon 10-en beüli futameredményeit, melyet kitűzött célul magának. A korai reggeli indulást követően, ez a nap is nagyon hosszúra nyúlt, egyre több Déjá vu érzés volt bennünk az esti naplementékben és a reggeli órákban.

A harmadik nap reggelén egy hosszabb motivációs beszélgetéssel indítottuk a napot, úgy éreztük előző nap több volt a csapatban, így ezt az utolsó napon mindenképp meg szerettük volna mutatni. Gyönyörű nyugati 8-12 csomó, 4 futamot vitorláztunk benne, nagy akarással és bizonyítási vággyal indult vízre a csapat. A gyerekek sorra hozták a kiváló futameredményeket. Sára két futamban is tudott nyerni, óriási öröm volt Gréta futamgyőzelme, emellett a többi futama is szépen sikerült, Betti 2., valamint stabil top 10-es eredményei, Kristóf is megérkezett mind a négy futamban 3.;4.;7.;10., Szonját nem sok választotta el a futamgyőzelemtől, de két 4. és egy 7. hely kárpótolta, Panni 5.;4., Viki és Zsófi is megközelítette a 10 körüli futameredményeket.

Összességében jó élményekkel és eredményekkel tértünk haza Balatonföldvárról, szintet lépett a csapat, el tudják hinni magukról, hogy bennük van a futamgyőzelem és a stabil 10-en belüli helyezések, mely nagyon jókor jött az utolsó magyar versenyen, a Bajnokság előtt.

A dobogón, illetve pódiumon ünnepelhettük 122 résztvevőből:

 • Lackó Sára 2. lányok között, összetett 10.
 • Bartos Betti 3. lányok között, összetett 13.
 • Petheő Panni 4. lányok között, összetett 16.
 • Fehér Szonja 5. ifi lányok között, összetett 18.
 • Dávoti Gréta 6. ifi lányok között, összetett 21.
 • Török Csanád 5. serdülők között, összetett 31.

Abszolút helyezések:

 • Pintér Kristóf 15. helyezett
 • Márton Andris 34. helyezett
 • Varga Andris 44. helyezett
 • Laczkó-Tóth Viki 45. helyezett
 • Gömbös Zsófia 53. helyezett