fbpx

Csoki Kupán jártak Optimistes csapataink, A csapatunk szemszögéből – Zsófi beszámolója

A népszerű, gyerekek által mindig nagyon várt Csoki Kupa idén nem szerepelt a ranglista versenyek között, mivel a Spartacus rendezi idén a Magyar Bajnokságot is. Kevés verseny van az év során, mely nem tétverseny, melyen nagyobb nyugalommal tudunk új dolgokat tesztelni, így sok-sok új fókusszal vágtunk neki az eseménynek. A versenyen a top 5 VB csapat hiányzott, célunk a győzelem volt.

Az első két nap északnyugatias szelekben 3-3 selejtező futamot vitorláztunk, ahol stabil futameredményeket produkálva, magabiztosan szuper helyeken várta a csapat a döntő futamokat. Harmadik nap 1 döntő futamot tudtak rendezni, melyre az előrejelzést tekintve lehetett számítani, így ezt a futamot nem is lehetett ejteni.

Pintér Kristóf az első futam gyenge kezdése után felszívta magát, hisz versenyt nyerni érkezett. Magabiztos rajtokkal, meggyőző sebességekkel, minimalizálva a lehetséges hiba lehetőségeit, végül 5 futamgyőzelemmel fölényesen nyerte a versenyt. Megérdemelte, reméljük ebből a magabiztosságból tud kamatoztatni hamarosan a dániai Európa-bajnokságon is.

Bartos Betti a verseny egyik legstabilabban vitorlázó versenyzője volt. A futamgyőzelem ezen a versenyen elmaradt, kárpótolta, hogy total pontokban a legkevesebbet gyűjtötte a mezőnyben, ejtővel pedig a dobogó 2. fokára állhatott fel, női kategóriában pedig győzött. Jó látni, ahogy jár az agya futamról futamra, hogy mit tud még tesztelni, fejleszteni saját magán a következő tétversenyekre.

Márton Andris összetettben a 4. helyen végzett, serdülő kategóriában nyert. Nagy öröm, hogy ő is a legstabilabban versenyzők között volt a mezőnyben. Egyre szélesebb skálán mozognak neki azok a körülmények, melyekben nagyon gyors tempót tud diktálni, ehhez még egy is plusz magabiztosság kell, és folyamatosan tudja tartani ezt a stabilitást.

Dávoti Grétának is sikerült stabilabb eredményeket hoznia, melyet a tudatosabb rajtolás eredményezett. Ha ezt, tudja hozni az év hátralévő részében is, valamint a második kreuzokat nem gondolja túl, akkor tud még feljebb kapaszkodni. 17. lett összetettben, mely a legjobb eredménye az évben.

Török Csanád volt az egyetlen, aki a versenyen nem ment 3-nál rosszabb futameredményeket. Könnyebb mezőnyben, de versenyhelyzetben tudott fontos kérdésekben előre lépni. Sajnos az utolsó döntő futamban a rajtnál egy kis hibát vétett, óvás lett a vége, melyről videófelvétel is készült. Nem tudta megnyerni az óvást, az egyetlen döntő futamot nem lehetett ejteni, így a stabil 2. helyét, serdülő 1. elveszítette. 18. lett, sokat tanultunk belőle, szerencse, hogy még az idei két legfontosabb verseny előtt.

Laczkó-Tóth Viki 20. helyen végzett összetettben, melynek nagyon örültünk az előző versenyek után. Hasonlóan, mint Grétánál, a sokkal tudatosabb, és technikai kivitelezésben pontosabb rajtokra van szükség, melyből a ezen az eseményen láthattunk legalább négyet, ami rögtön a TOP 10-hez közel repítette futameredményekben. Külön öröm, hogy ezeket a helyeket végig meg tudta tartani.

 

Dávoti Tami összetettben 44., serdülő lány kategóriában 3. lett. A verseny nagy részén nem Tami szelei fújtak, de kitartása és küzdelme töretlen. Nagyon szeretne már a nagyokhoz hasonló eredményeket produkálni stabilan, de ehhez még kell a minél több versenyrutin, valamint, hogy ne gondolja túl az elejétől kezdve a futamokat. Rajtokban vele is sikerült egyet előre lépni, de azért még van feladat, amihez ő szuper hozzáállással érkezik mindig.

Petheő Panni sajnos az első napot betegség miatt ki kellett, hogy hagyja. A második versenynapon, valamint az utolsó döntő futamon, hozta még nem 100%-os formában is azt, amit tőle elvárhatunk, de sajnos 3 futam távollétében ez most eredményben nem látszott.

A következő megmérettetés kinek a HYC kupa, kinek a sonderborgi EB lesz július végén, várjuk a folytatást!