fbpx

Csütörtökön kezdődik a Rooster-Monautix EurILCA Europa Cup and ILCA Hungarian Championship

2023. szeptember 7. és 10. között rendezi a Balatonfüredi Yacht Club a Rooster-Monautix EurILCA Európa Kupát és ILCA Országos Bajnokságot.

Magyarországon hetedik alkalommal rendez a BYC Európa Kupa fordulót, az idei évben négy nap alatt rekord számú ILCA fog versenyezni a Balatonfüred előtti víz területen. Rekord számú nevező, 15 ország több mint 170 versenyzője, az ILCA három hajósztályában várja a regattát, amelyet az Európa Kupa szabályai és irányelvei alapján vitorlázzák majd a versenyzők.

Az előnevezések szerint a versenyzők a következő országokból érkeznek: Ausztria, Bulgária, Csehország, Finnország, Guatemala, Horvátország, Kanada, Litvánia, Magyarország, Németország, Olaszország, Szlovénia, Szerbia, Szlovákia és Ukrajna.

A három ILCA osztály szeptember 1-ig leadott nevezések alapján így oszlanak meg:

  • ILCA 7: 38
  • ILCA 6: 65
  • ILCA 4: 70

A verseny a magyar versenyzőknek a 2023. évi Országos Bajnokságot is jelenti. 2021 után 2023-ban is a Magyar ILCA Osztályszövetség a EurILCA Europa Cup sorozatának hazai versenyét választotta az Országos Bajnokságuknak, tehát a rendező szervezet majd az Európa Kupa eredményeit használja arra, hogy az Országos Bajnoki eredményeket hirdethessenek.

Bár a versenyre a nevezés lezárult, helyszíni regisztrációval még nőhet a versenyzők száma. A helyszíni regisztráció, ahol minden versenyző megjelenésére feltétlenül számítunk a Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) emeleti klubszobájában működő versenyirodán lesz lehetőség 2023. szeptember 6-án 16:00-20:00 óra között.

A Rooster-Monautix EurILCA Európa Kupa és ILCA Országos Bajnokság nevezési ajándékait a Limitless jóvoltából, versenyzőként egy darab hosszú ujjú, kapucnis, UV álló, gyorsan száradó pólót adunk ajándékba, amely hátán az idei évben kiemelkedő eseménynek számító Magyar ILCA Osztályszövetség 30 éves évfordulójának logója látható. A verseny további kiemelt támogatói: Rooster Ltd., Monautix Kft., Tigris Reggeliző és Bisztró és a Fehérvári Optika. Együttműködő partnereink: a Nemzeti Sportügynökség Zrt.Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Vitorlás Szövetség.

A verseny hivatalos weboldalán minden fontos információ megtalálható.

Folyamatosan frissülő információk olvashatók a regatta Facebook eseményében.