fbpx

Decemberben Imperiában jártunk – Serke Áron

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

December 2-án érkeztünk az olaszországi Impériába. 3.-án, pénteken már vitorláztunk, de a szél túl erős volt, mi pedig nem akartuk már az első napontönkretenni a hajót. Sajnos így is történtek károk. A The-s Gond-Bors páros elgörbítette az árbócát, Péch Fanniék pedig felborultak és a visszállítás közben két évet öregedett a vitorlájuk.

A következő két nap jókat edzettünk 1-2bf-os szelekben. Érdemes volt edzeni, mert a hullámokat szokni kellett, és a hullámokmiatt sokkal nyitottabb vitorlaállítást is gyakorolni kellett. A manővereket is
frissíteni kellet, mert régen voltunk vizen.

A verseny hétfőn kezdődött. A versenyrendezőség két futamot tudott lebonyolítani  a 470-es hajóosztályban. Az első futamban egy zászlófélreértés miatt a fiúk nagy része a lányokkal rajtolt. A hibát a lányok rajtja után konstatáltuk, és visszaejtettünk a mi rajtunkhoz. Sajnos a többi magyar fiú nem
vette észre a hibát és nem jött vissza. Az már egy másik kérdés, hogy a Gondék hogyan lettek beírva 24.helyre. Ez érthetetlen hiba a rendezőség részéről. A másik futam már erősen gyengülő szélben volt levitorlázva, és teljesen irreális eredményeket produkált a mezőny.

A következő két nap az idő miatt nem volt alkalmas a vitolázásra. Nem volt szél, de sok eső esett. A
kényszer pihenőben próbáltuk kultúráltan elütni az időt, például felsétáltunk az impériai bazilikába.

Az utolsó nap is szél nélkül és sok esővel kezdődött, de az eső elállt és 12 óra körül szél is jött. A rendezőség gyorsan lezavart négy futamot a frissülő szélben.

Úgy érzem, hogy sok tapasztalatot gyüjtöttünk ezen a napon, amit majd hasznosíthatunk a további versenyzésünk során. A verseny után felpakoltunk és elindultunk haza.

A versenyeredményei:
http://images.1-to-x.com/iwr/Risultati470Mendefinitive.pdf
http://images.1-to-x.com/iwr/Risultati470Womendefinitive.pdf

Serke Áron