fbpx

Délutáni két futam a flottabajnokságon

A flottabajnokság második napján a délelőtti órákban a várakozásé volt a főszerep.  A rendezőség csak kora délután bukkant olyan szélre, amely alkalmasnak tűnt a versenyrendezéshez. Így a J/24 és Melges24 csapatok frissülő ÉK-i szélben hagyták el a BYC kikötőt 13 órakor.

Fotó: Szabó Leó

A J/24 hajóosztály első futamában  általános visszahívás és megismételt rajteljárás tette izgalmassá a versenyt, míg a frissülő szél miatt az első futam  2. körében nyújtani kellett a pályán. A második futam előtt folyamatosan frissülni látszott a szél, a második rajt után azonban folyamatos gyengülés következett be, így pályarövidítéssel reagált a rendezőség a változásra. A 2. futamot leálló szélben sikerült befejezni, befutás után pedig szinte azonnal kisimult a víz.

Fotó: Szabó Leó

A mai kesze-kusza időjárás az eredményeket is átrendezte:

5 futam után a J/24 hajóosztály élén a Big Five áll, a Jukebox tartja második pozícióját, a harmadik helyen pedig a St. James. A Melges 24-eseknél az első helyet ma is kibérelte a SEVEN-FIVE-NINE, a második és harmadik helyen pedig helyet cseréltek az I’m Free, és a HÓD.

Holnap igazán izgalmas napnak nézünk elébe…tervezett rajt 10 órakor!

Eredmények:

j24_melges24_fb2017_results0430

Fotó: Szabó Leó