fbpx

Diákolimpián jártunk, sok sok aranyat hoztunk…

photo (2) Első ízben került megrendezésre  hazánkban vitorlázás sportágban a Diák Olimpia. Ezen a versenyen a gyerekek nem az egyesületüket, hanem az iskolájukat képviselik. A háromnapos viadalnak a zánkai Új Nemzedék Központ adott helyet.

Azt mondják, szélben könnyű versenyt rendezni, és ez most is így volt. Mindhárom napon remek viszonyok között gördülékenyen zajlottak a futamok, ezért köszönet a szervezőknek és a rendező stábnak.

Laser osztály két kategoriájában 9 versenyzőnk képviselte iskoláját.

Az első két nap D-i és D-NY-i szélben öt selejtező futamot sikerült megrendezni. Ezek a futamok kiélezett csatákat hoztak, főleg a 4.7 osztályban. 5 futam után az első két helyen is csak egy-egy pont választotta el a versenyzőket egymástól, míg a harmadik és az ötödik versenyző között is csak 1-1 pont volt a különbség. Vadnai Jonatán a második , Érdi Mária pedig a negyedik pozícióban várta a mindent eldöntő utolsó futamot. Jonatánnak figyelnie kellett minden kis mozdulatára a hajóban, mert már az első futamban két büntetést is össze szedett, és a következő, a futamból való kizárását eredményezte volna.

A medal raceben helyenként erős északi szélben Érdi Mári fantasztikus magabiztossággal szerezte meg a futam győzelmet, és így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Vadnai Jonatán saját helyzetét nehezítette meg egy technikai hiba miatt. Az első szakasz után felborult és vissza csúszott a harmadik helyre. Taktikus vitorlázással javítani tudta ezt a hibát és a második hely az összetett győzelmet jelentette számára.

Edelényi-Szabó Viktor az ezüst csoport első helyét szerezte meg futamgyőzelmével. Jámbor Attila 17., míg Cseri Dániel 19. helyezést szerzett.

Radiálban csak a második a dobogó második fokáért folyt nagy csata, mert az első helyet Varga Dana kibérelte. 5 első helyezéssel jutott el a Medál raceig, és ott sem tudott hibázni. Hat futam győzelemmel zsebelte be a Diák Olimpiai győzelmet.

A második helyért az utolsó méterekig küzdött Dávid Dani. Az egész verseny alatt jól versenyzett, de egy ponttal lecsúszott a második és harmadik helyről.

Pálinkás Matyi ötödik, míg Kelemen Eszter a hetedik helyen fejezte be a versenyt.

Az iskolák közötti csapatversenyben a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium csapata diadalmaskodott.

Érdi Mária és Vadnai Jonatán alkották a csapatot.

Gratulálok a kiemelkedő eredményekhez a fiataloknak!!

A BYC-es csapat nevében szeretnék köszönetet mondani Gibának és minden rendezésben segédkezőnek a lehetőségért, hogy egy ilyen jól szervezett és lebonyolított versenyen vehettünk részt.

Csomesz

Eredmények itt találhatóak.