fbpx

Dido és Áron ezüstérmesek az év első világkupa versenyén Cadizban

Dia Cadiz5.previewBravúros magyar sikerrel fejeződött be a dél-spanyolországi Cadizban a 2011-es év első rangos nemzetközi szörfversenye. Detre Diána (BYC), Gádorfalvi Áron (BYC), Cholnoky Sára (MSZA), Erdélyi István (Tecon SE) képviselték hazánkat a regattán, 8 izgalmas és küzdelmes, igen csak kisszeles futam alapján Detre és Gádorfalvi a dobogó második fokára állhattak föl.

A győzelmet mindkét osztályban ukrán szörfös szerezte meg.

A négy napos verseny igencsak komoly megpróbáltatások elé állították mind a versenyzőket, mind pedig a rendezőket. Első nap a hihetetlen gyenge szélben sikerült két futamot lebonyolítani, ahol szörföseink igencsak erősen kezdtek. Dia első helyen, míg Áron pontegyenlőséggel bár, de szintén vezető pozícióval zárta a napot.

Sajnos a szél a következő napokon sem fogadta kegyeibe a versenyzőket. Második nap nem is lehetett futamot rendezni, annyira nem volt semmi légmozgás.

Harmadik napon sem volt sokkal több, de a rendezők nagyon eltökéltek voltak és 3 futamot kierőszakoltak. Az össze vissza, forgolódós szélben, és erős áramlással megtarkított pályán nem volt egyszerű az élen maradni, de versenyzőink azért még így is megtartották helyüket.

Utolsó napra kicsivel frissebb szélben szintén 3 igencsak fárasztó, de annál izgalmasabb futamot rendeztek, ahol végül kialakult a bravúros végeredmény.