fbpx

Docler Holding Nagydíj – Füred Kupa One Design Trophy – Németh István Emlékverseny

20120901_ODTrophy_0028Az elmúlt hétvégén, szeptember 1-jén és 2-án rendezte a Balatonfüredi Yacht Club a hagyományos One Design nagyhajós pályaversenyét, a Füred Kupát. Az eseményen a kezdetek óta vendégeskedő Dragon hajóosztály a Németh István Emlékverseny vándordíjáért versenyzett.

Az első őszi hétvégén az időjárás sajnos nem kedvezett a versenyezni vágyóknak. A szombati napon rövid parti halasztást követően friss északnyugati szélben indult a mezőny a két pályára, ahol a rövidesen szemerkélő esőben elállt szél miatt némi vízi várakozás következett. Késő délelőtt indult el az első futam, amelyben a szél meglehetősen instabil arcát mutatta, nem kis kihívást okozva a versenyzőknek. A „B” pálya hajóosztályai egy markáns szélfordulót követően még egy futamot teljesítettek, majd mindkét pálya a partra vonult a szélhiány miatt. Késő délután újra frissült az északi, amiben egy további, csodálatos futamot futott minden hajóosztály. A vasárnapi egész napos szélcsend miatt a szombat esti óvás utáni előzetes eredmények már megegyeztek a végeredménnyel. A kora délutáni díjkiosztón a támogató Docler Holding képviselője adta át a díjakat a győzteseknek.

Győztesek:

Dragon hajóosztály: 1. Hanni (Kereked VK)- Kis-Szölgyémi Ferenc, Vezér Károly, Kiss Tamás.  Elliott770 hajóosztály: 1. Nomád (VSC) – ifj. Fischer Dezső, Csontos Bence, Koncz Ádám, Kovács Ákos Dániel.

J24 hajóosztály: 1. Garfield (BYC) – Nagy R. Attila, Áldott Andrea, Farkas Margit, Sárközy András, Maugli Vica, Bér Rudolf.

Scholtz22 hajóosztály: 1. Metálka (TVSK) – Majoros Bea, Nagy Gábor, Tóth Ákos, Király Zsolt.

Asso99 hajóosztály: 1. Proligy (Proligy SE) – Zimermann Botond, Dolmányos Gábor, Hucskó Csaba, Horváth Áron, Pártos Zsolt, Huber András.

X-35 hajóosztály: 1. Pyxis (BYC) – Láday Zoltán, Szamody Tamás, Előd Botond, Speer Walter, Kovács Tibor, Meggyes Balázs, Cieleszky Péter, Vigh Tamás.

Melges 24 hajóosztály: 1. Hód (TVSK) – dr. Bujáky Attila, Vincze Gábor, Botos Bálint, Szekeres Dávid, Somogyi Zsolt.

8m One Design hajóosztály: 1. Viper American Crew (KMP VSE) – Detre Szabolcs, Detre Zsolt, Oroszlán Gábor, Varga Zsolt.

Fényképek a galériában, részletes eredménylista a csatolmányban található.

Gratulálunk Mindenkinek, jövőre találkozunk!

Füred Kupa végeredmény