fbpx

Dupla Vadnai győzelem az év első Laser Európa Kupáján

LEC Koper Vadnai BrosMárcius 08-10. között került megrendezésre a szlovéniai Koperban a 2013-as szezon első Európa Kupája, amelyen a BYC színeiben Érdi Mária, Galgóczy Tamás, Litkey Balmaz és a Vadnai-testvérek indultak. A versenyen összesen 228 laser állt rajthoz: 39 Standard, 76 Radial és 72 fős 4.7-es mezőny.

A három napos versenyből két nap reményteli várakozással telt, míg a harmadik napon sikerült futamot rendezni: a standard-eseknek kettő, míg a másik két hajóosztály számára 1-1 futam került lebonyolításra.

A 4.7-es és Radial osztály legfelső dobogóját Jonatán és Benji foglalta el. A 4.7-es mezőnyben remek eredménnyel zárt Galgóczy Tamás – aki 21.-, és Érdi Mária – aki 45. helyen végzett. Litkey Balmaz 27.-ként szelte át a célvonalat a Standard mezőnyben.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

A BYC-es csapat a szlovéniai versenyt követően a Garda-tó felé vette az irányt, ahol a soron következő Laser Európa Kupa megmérettetés vár rájuk.

Benji beszámolója a versenyről:

„Egy nappal korábban megérkeztünk a verseny helyszínére, ahol kiábrándító szemerkélő eső, szélcsend fogadott minket. Csütörtök délután megjött egy kis szél, két óra edzés a vízen, majd egy óra a konditeremben. Pénteken és szombaton a változás csak annyi volt, hogy a szél teljesen leállt, az eső meg egyre jobban esett, s egyre több időt töltöttünk a konditeremben. Vasárnapra végre megjött a szél nyugatról. A sorozatos korai rajtok miatt a Standard osztálynak kettő, a Radial és 4.7 osztálynak egy futamot sikerült csak rendezni. Én és az öcsém is nyertük a futamunkat, így a versenyt is. Kár hogy nem lehetett több futam, mert a mezőny nagyon erős volt. A legtöbb versenyző velünk együtt tovább utazott a Garda tóra, ahol Malcesine-ben fogják megrendezni a következő Európa Kupa versenyt több mint 500 résztvevővel.”