fbpx

Edzőtábor a VB előtt – Vadnai testvérek Japánban

Vadnai Benjamin és Jonatán nem tétlenkedéssel töltötte az elmúlt időszakot. A portói Laser Senior Eb után a srácok Japánba utaztak, ahol már meglehetősen ismerősen mozognak. Benji rövid beszámolója következik az ott töltött 12 napos edzőtáborról.

November után újra Japánba látogattunk, ahol ugyanolyan szeretettel fogadtak minket a reptéren, mint legutóbb – magyar zászlót lengetve. Az edzőtábor fő célja a hely megismerése, hogy minél jobb stratégiai döntéseket hozzunk a világbajnokságon.

A napi programunk reggeli bemelegítéssel kezdődött aztán tizenegy órakor elrúgtuk a partot. Napi 3 órát töltöttünk többnyire csak futamozassal (krajc, hátszél). Ezt egy vízi megterheléshez igazodó konditermi edzés/ biciklizés követte. Majd este hétkor egy általában 1 órás megbeszélést tartottunk, ahol az edző értékelese után az egész csapat hozzátette a vízen tapasztaltakat, hogy a megbeszélés végén tisztán értsük mikor, miért, melyik oldal volt a kedvezőbb.

A 12 nap alatt egy pihenőnapot tartottunk, szóval nagyon jó lesz hazamenni és kivenni pár napot.

A világbajnokság előtt Benji és Joni még visszatérnek Sakaiminatóba egy utolsó hajrára. Szurkolunk nekik, hiszen a tét a 2020-as tokiói olimpia!