fbpx

Egyfutamos Laser Európa Kupa Atterseen

A sikeresen zárt országos bajnokság után még egy közeli laser EC verseny szerepelt a Lasereseink programjában. Az Atterseen megrendezésre kerülő regattán bíztunk abban, hogy nemzetközi mezőnyben gyarapíthatjuk tudásunkat. Csomesz beszámolója.

Radial osztályban létszámban (33 hajó) és erősségben sem lehetett panasz a mezőnyre. 4.7 osztályban (25 hajó) sajnos nem jött össze, amit szerettünk volna. A mezőny nagy részét a magyar versenyzők alkották.

Két edzésnapot terveztünk a verseny előtt. A késői indulás miatt csak későn este, 6 óra előtt tudtunk vízre szállni. 1,5 órát vitorláztunk napsütésben és 6-8 csomós északi szélben.

A következő napon délben mentünk vízre és 12-14 csomós északi szélben gyakorolhattunk 3 órát. A versenyen sajnos nem volt ilyen szerencsénk. Első napon még fújt valami kis szél, amiben egy futamot tudott teljesíteni a csapat, de a másik két nap szinte teljesen reménytelen volt.

Az első és egyben utolsó futamban is volt egy komoly szélforduló. Leon ezt jól reagálta le és az előkelő 5. helyen ért az első bójához. Ezután egy büntetés és egy borulás miatt jóval hátrébb került a mezőnyben. Marci az első szakaszban rossz oldalt választott, ami után derekasan küzdötte fel magát a mezőnyben.

4.7 osztályban Sellei Bencének sikerült a bajnoksági formáját átmenteni és jól vitorlázva a 3. helyen ért célba. Karina 10., Rózi 11., míg Dániel a 14. helyen zárta ezt a rövidített futamot.

Szerettünk volna többet vitorlázni, de sajnos a szél nem engedte. Ennek ellenére nagyon szép és értékes díjakkal gyarapodtak versenyzőink.

Sellei Bence 4.7 összetett 2. hely

Kis-Kapin Karina 4.7 női 3.hely

Vida Róza női U16 1. hely