fbpx

Egy hajszálra a magyar világbajnoki címtől

Tomai Balázs és Szamódy Tamás tovább erősítette első illetve második helyét a Rooster D-One világbajnokságon.

A verseny harmadik napján 3 sikeres futamot bonyolított a rendezőség, változékony időjárási viszonyok között. A napsütés stabil volt, a szél már annál kevésbé. A reggeli parti halasztást követően 5-6 csomós déli szélben, 3 körös pályán vette kezdetét az 5 futam. A leálló szél miatt Fluck Benedek felelős versenyrendező a pálya rövidítése mellett döntött, így ez a futam egy körrel hamarabb véget ért a tervezettnél. A gyengébb szél a könnyebb súlyú és kisebb szelet kedvelő versenyzők számára is lehetőséget biztosított a bizonyításra.

A 6. futamot 1,5 órás vízi halasztást követően, élénkülő É-NY-i szélben sikerült elindítani, amelyben a kialakulni látszó sorrend szerinti befutó következett be.

A 7. futam váltakozó erejű, egyenletes északi szélben zajlott, szintén 3 körös pályán.

Az eddigi futamok alapján, 1 kiesővel Tomai Balázs 4 ponttal vezeti a világbajnokságot honfitársa, Szamódy Tamás előtt, akit a brit Giles Chipperfiled követ a harmadik helyen, 8 ponttal lemaradva.

Az este folyamán köszöntöttük a legeket, tombolasorsolás alkalmával értékes ajándékok találtak gazdára a Rooster, a Volvo és a Kawasaki jóvoltából, valamint minden versenyző egy emlékplakettel lett gazdagabb a Vitorlás Étterem teraszán elfogyasztott vacsorát követően.

 

A holnapi napon a versenyrendezőség 1 futam lebonyolítását tervezi, 11 órás kezdéssel.

Jó szelet kívánunk minden versenyzőnek az utolsó napra!

Eredmények:

D-One eredmeny 7 futam utan

További képek: ITT