fbpx

Egy korszak lezárult – Vadnai Jonatán utolsó U21-es vb-jén szerepelt

Véget ért a Laser Standard U21 Világbajnokság Gdyniában, ahol 41 ország 138 indulója között versenyzett Vadnai Jonatán.

A versenyt egyenletlen, forgolódó, kiszámíthatatlan szél jellemezte, sokszor a szerencsén dőltek el a futamok. Joni végül a 4. helyet szerezte meg. Őt kérdeztük az elmúlt hét tapasztalatairól:

„Kemény hét volt, a futamok felében 1-18 csomó fújt, és már a 40 fokos shiftikhez is kezdtem hozzászokni, vagyis kevésbe felhúzni magam, ha raumoltunk kicsit a krajcban. A végén az utolsó négy final futamra viszonylag egyenletes szelünk volt, sikerült feljönnöm 4. helyre, és ha néhány futam kicsit jobban összejön – például nem lövik le a tisztán vezetett futamomat, mert átvágott a pályán egy tankerhajó -, érem is lehetett volna, de ez mar csak volna. Ilyen a vitorlázás és ezért szeretjük annyira!”

A gdyniai versennyel véget ért Jonatán U21-es pályafutása. Megkérdeztük, hogy milyen érzésekkel vágott neki az utolsó U21-es versenyének: „Szerettem volna még egyszer nyerni, de ez most nem olyan körülmény volt. Legerősebbnek hitt ellenfeleim közül páran a első 10 közé se jutottak be. Így összességében nem szomorkodom a 4. hely miatt.”

Jonatán eddigi eredményei U21-ben:

2015: 5.

2016: 1.

2017: 2.

2018: 4.

Most irány Aarhus, ahol Joni csatlakozik Benjaminhoz és csapatához​, akik már egy hete a felnőtt világbajnokság helyszínén edzenek.

Gratulálunk Joninak!

Eredmény