fbpx

Egytestű győzelem a Fehér Szalagon

A Mitsubishi Nagydíjon abszolút első a Szentkirályi – Principessa Team. A Sirocco a Classic Round nyertese.
Meleg, napos nyári napon, 30-35 fokos melegben rekordlétszámú mezőny, közel kétszáz hajó rajolt reggel 9 órakor Balatonfürednél a Fehér Szalag – Mitsubishi Nagydíj vitorlás versenyen.  Előbb a Classic Round, vagyis az 1945 előtt épült vagy addig megszületett tervek alapján készült gyönyörű klasszikus hajók rajtoltak, majd rövidesen a többiek, köztük a legmodernebb többtestű versenyhajók indultak.

Gyenge szélben kezdődött a verseny és azok közül kerültek ki a győztesek, akik az első szakaszon, a Balatonfüred-Kenese távon a déli oldalt favorizálták. Az északi part közelében a mezőny balszerencsésebb fele megszorult a szélcsendben.

A gyenge szélben a Szenkirályi-Principessa Team csapata nyert a Liberával, amelyet szokás szerint Rauschenberger Miklós kormányzott. Így tehát sokakat meglepve egytestű hajó diadalmaskodott a katamaránok előtt.  Második helyen a múlt heti Boden-tavi tókerülő versenyen hetedik helyet szerzett katamarán, az RSM-DTM Hungary One d’Or futott be a füredi célba Vándor Róbert irányításával.  Harmadik lett a tízszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas vezette csapat, akik versenyen először próbálták az eredeti mintájára megépített, új hajótestekkel felújított Budapest Bank Katamaránt.  Negyedik a Buda Cash – Vodafone Gemini Ventilo 28-as lett és az abszolút ötödik helyen érkezett a Classic Round így nagy fölénnyel megnyerő Sirocco Cittel Lajos kormányzásával.


Végeredmény: Abszolút befutási sorrend

Classic Round osztályonként

Mitsubiushi Nagydíj osztályonként

Forrás: Hunsail

Gratulálunk Mindenkinek!