fbpx

Elkezdődött a 29er Európa-bajnokság

15 kts erejű átlagszélben, 4 futamot rendeztek ma Arcóban a 29er Európa-bajnokságon. Két párosunk vesz részt a versenyen, Fodor Ákos – Seres Dániel és Mészely Botond – Kis-Kapin Károly.

Két pályán rendezik a futamokat, a BYC-es egységek a parttól távolabb eső Bravo pályán versenyeztek, Ákosék piros, Botiék a zöld csoportban. A csoportok 52 hajót számlálnak.

„Ilyen mennyiségű hajóval a srácok nem mostanában találkoztak, ez az első rajtoknál meg is látszott.” – kezdte edzőnk, Bigi a beszámolóját.

„Botiék általában jó rajtpozícióból kezdtek, de lassan indították meg a hajójukat, ezért nagyon gyorsan lerohanták őket a felettük lévők, és nehéz volt visszajönni. Lehetőséget csak annyit adott a szél, hogy ha legyengült, akkor elfordult balra. Ákosék bátortalanabbul rajtoltak nem álltak mindigfel az első sorba. Nekik sem volt egyszerű megtalálni a tiszta szélsávokat. A jeleknél is sokkal határozotabbnak kell lenni mert sok pont megy el itt is. A mai nap tapasztalatait holnap igyekszünk jól hasznosítani.”

Szurkolunk a csapatnak!

Eredmények: https://www.29ereuropeans.org/media/pdfs/After%20race%204..pdf