fbpx

Elkezdődött az Asso99 Európa Kupa a BYC-ben

12 magyar és 3 német egység küzd 4 napon át  az Asso99 Európa Kupán a BYC-ben.

 

A Balatonfüredi Yacht Club, az Asso osztályszövetséggel és a Magyar Vitorlás Szövetséggel együttműködve rendezi július 29. és augusztus 1. között az Asso Európa Kupát Balatonfüreden a BYC-ben.

Az Asso99 osztályról

A hajót 1983-ban az olasz Ettore Santarelli tervezte. Azóta 151 hajó készült és mindegyik a Garda tó partján fekvő Bogliaco kisvárosban, a Licospars műhelyben. Ebből jelenleg ca. 50-60 egység vitorlázik, versenyzik vele Közép-Európában. A vitorlaszámokat szigorúan a gyártási sorrendnek megfelelően kapják a hajók. A legtöbb hajót az őshazájában, Olaszországban találjuk.

2 futam az első napon

Az Európa Kupára összesen 15 hajó nevezett, köztük 3 Németországból érkezett egységgel.

Az első versenynap várakozással indult. A versenyzők türelmesen időztek, kezdetben a vízen aztán a parton, arra várva, hogy a szél stabilizálódjon.

Ez délután 4 óra körül be is következett. A Füred előtti vízterületen két futamot sikerült rendezni, stabil 9-10 csomós északnyugati szélben. Mindkét rajt elsőre sikerült.

Mindkét futamot a Majthényi Szabolcs kormányozta Fantomasso csapata nyerte: Pálffy András, Horgos Tamás Ferenc, Dr. Futó István, Csury Zoltán, Széll Péter. Az 1. futamban az Equilor csapata másodikként, a Picabo csapata harmadikként ért be. A 2. futamban második helyen a 100%, harmadik helyen az Equilor végzett.

A mai, második versenynapra sajnos nem sok szelet jósolnak az előrejelzések. Egyelőre várakozunk!

Még több fényképet találhattok FB oldalunkon: https://www.facebook.com/pg/sailingbyc/photos/?tab=album&album_id=1970973486293119

Fotók: Farkas Dávid/BYC