fbpx

Első néhány nap után jelentkezünk Portugáliából az Optimist Európa bajnokság helyszínéről

OPEB.previewTöbb, mint 40 órás vezetés után érkeztünk meg Gyapival Tavirába, ahol megrendezésre kerül az idei Op Eb. A helyszín már valamelyest ismerős, hisz jómagam már jártam itt 2003-ban. Sok változás azóta sem történt… Az emberek és a rendezők nagyon segítő készek, eddig mindenben a rendelkezésünkre álltak,a körülmények és ahol lakik a csapat, semmit sem változott.

Az eddigi vízen eltöltött időt (szerda,csütörtök,ma nem volt szél…)annak szenteltük, hogy tapasztalatot gyűjtsünk és valamelyest kiismerjük a helyszínt. Két nap vitorlázás után sok mindent megtudtunk, pl. azt hogy 15-20 méteres az áramlás, a szél fúj-2 Bft, a hullámzás egy picit más mint egyébként a tengereken. Igyekeztünk sokat együtt vitorlázni a többi nemzet versenyzőivel (USA,POL,AUT,GER)hogy felmérjük tudásunkat. Mindenben tudjuk tartani a lépést, talán a helyi speciális taktikánkat kell  csiszolni, precízebben megvalósítani. Zsombor nagyon jól érzi mit kell csinálni a pályán, a mieink közül kiemelkedően teljesít. Sári sebessége is nagyon jó, sajnos ez Tomiról nem mondható el. Talán némi hajó beállítással tudunk valamit javítani az ő helyzetén.

Sikeresen túl vagyunk a felmérésen is, ahol mindent rendben találtak a helyi és az IODA felmérők is, így nyugodtan várhatjuk a folytatást…Sári és Tomi, mint újonc EB résztvevő is kezdi megszokni ezt a kötött programot amivel erre a versenyre fel kell készülnünk. Zsombornak ez már a 3. világesemény amin remélhetőleg nagyon jó eredményt ér majd el.

Holnap pihenő napot tartunk, de ha jó kondíciók várnak ránk a parton,akkor kimegyünk 1-2 órára,mert vasárnap már próbafutam és megnyitó,hétfőn pedig élesbe mennek a futamok.

Jó szelet az otthoniaknak, drukkoljatok Nekünk !

MIKI