fbpx

Első nemzetközi versenyén a 29er csapat

Megérkezett Bigi helyzetjelentése Kielből. Első nemzetközi versenyükön egységeink túl vannak 5 futamon, mindegyikőjük az ezüst csoportban várja a folytatást. Bigi beszámolója:

Hosszú utazás után megérkeztünk Kiel városába ahol idén is megrendezésre kerül a Kieler Woche. Hajni, Boti, és Ákos vezette csapatokkal képviseltetjük magunkat.

Megérkezés után gyors pakolás, hajó-összerakás következett. Mivel korábban jöttünk ezért volt lehetőségünk edzeni 2 napot, ahol jellemzően forgolódó, pöffös szél volt. A regisztráció relatív rendben ment, szerintem az állomások kiosztása nem volt túl átgondolt. Várakozással tekintettem a verseny elé mert ez az első nemzetközi verseny, amin részt veszünk.

Az első napra 4 futamot terveztek, amiből végül egy sem lett, viszont megtapasztalhattuk milyen az, amikor itt rendesen esik. A második napon 5 futamot rendeztek, 15-20 csomó közötti szélerőben. Egységeink nem mostanában találkoztak ilyen körülményekkel, sokkal inkább saját maguk hozták nehéz helyzetbe. A hibák, amiket manővereknél elkövettek az a Balatonon is büntet. Tanulni jöttünk, bár az hamar kiderült, hogy Hajni és Markó sebessége elég jó, ha jól elrajtoltak akkor a mezőny első felében értek fel, azonban a kapuvétekkel meggyűlt a bajuk. Sajnálom mert ha bátrabbak, akkor aranycsoport is összejöhetett volna. Ákosék és Botiék nagyon sokat hibáztak és ez sajnos megbosszulja önmagát.

Minden egységük az ezüst csoportban folytatja, ahol bízom abban, hogy ez eddigi tapasztalatokat felhasználva tudnak vitorlázni.

Nagyon szurkolunk a csapatnak!

Hajrá 29er csapat, hajrá BYC!