fbpx

Első tudósítás Luganoból, a Laser Európa Kupáról

Lugano már.31-ápr. 03.Március utolsó napján megkezdődött a második Laser Európa-kupa verseny Luganoban, mely március 31-április 3 között kerül megrendezésre. Nincs olyan népes mezőny, mint a Gardai versenyen, de így is összejött közel 180 hajó a három osztályban.

Kis BYC-es csapatunk egy nappal a verseny előtt érkezett, hogy tréningezzen egy kicsit ezen a nem túl nagy tavon. Érkezés után a csapat gyorsan lepakolt, én pedig Benji hathatós segítségével / félreállt, hogy ne zavarjon/ felszámoztam az új vitorláját.

A szélerő nem volt túl meggyőző, ezért csak Benji ment ki megfújatni a vitorláját. A többiek a  másnapi edzésre szavaztak. Nem volt jó döntés. A következő nap csak a feszített víztükröt bámultuk a partról.

Az első versenynap is hasonló képen kezdődött, mint ahogy az előző befejeződött. Semmi szél.  A délutáni rajt helyett halasztás következett. Később a rendezőség a szélcsend ellenére magabiztosan elindult a vízre. Mire a mezőny is kiért 5-6 csomós déli szél várta a versenyzőket.

A gyors első futamban remekeltek fiataljaink.

A tavalyi edzésnaplókból jól ismert szélben, tudatosan a pálya jobb oldalán vitorláztak a gyerekek, így nagyon kedvező helyen értek fel az első bójához.

Benji használta ki a legjobban a helyzetet és a végletekig kiélezett csatában az első helyen futott be. Matyi és Dana is remekelt, 4. és 8. hely, míg Levi jó kezdés után egy kicsit visszaesett.

Radial osztályban Peti remek rajt után az első tízben érkezett a bójához. Folyamatosan javított a helyezésén, de a befutóban visszacsúszott a 8. helyre.

Kristóf  beragadt a rajtnál és onnan kényszerült a pálya rossz oldalára. Így esélye sem volt a jó szereplésre.

A második futamban egy kicsit változott a szélerő ( 7-8 csomó) és az iránya is változatosabb lett.  Ezt csak Benji tudta kihasználni, aki nagyon szépen vitorlázva begyűjtötte az első helyet. Sajnos a többieknek csak részsikereik voltak, ami nem volt elegendő az előző remek helyezések megismétléséhez.

Eredmények: www.cvll.ch

Fotók: www.cvll.ch

A rendezőség nem jósolt erősebb szelet, de erre a szélre minden délután számítanak.

Csomesz