fbpx

Elszántságból jeles – Nádas Kupa sorozat I. forduló

Zord időben, de kiváló szélviszonyok mellett rendezte meg a Hungaria Yacht Club a 2019. év első Nádas Kupa versenyét, ahol 43 Optimist állt rajthoz

Szombaton végig borult, esős időben 3 tökéletes futamot tartottak az Optimist osztály részére, amelyen nemcsak a vitorlás tudásból, hanem az elszántságból, keménységből is jól vizsgázott a fiatal, – többségében kezdő versenyzői csapat. A vitorlázás megszerettetésére, a fiatalok bevonására a versenyzésbe, általában nem ilyen időre vágynak a programok tervezői. Így még inkább elismerés illeti a gyerekeket, ahogyan zokszó nélkül, példás fegyelemmel teljesítették a 10 csomó feletti keleti szélben az általában 40 perces futamokat.

Clubunkat 14 fiatal képviselte, akikből 7 fő az idei C csapat tagjai a Zöld csoportban (24 induló) életük első versenyén álltak rajthoz.  Főleg az időjárás miatti egészséges rajtlázon túl, fiataljaink  eredményesen teljesítették mindhárom futamot, és ezzel a tőlük elvárható helyezéseket érték el.

Abszolút helyezés/Zöld csoport:

25/6    Bartos Betti

29/10  Kovács Bende

30/11  Laczkó T. Viki

31/12  Kováts Áron

32/13  Márton András

41/21  Sincler Noel

42/22   Gömbös Vince

A többi versenyzőnk többségében a tavalyi évben kezdte meg versenyzői pályafutását, így a Nádas Kupa sorozat mellett hazai ranglista versenyeken is indultak és a Fehér csoportban (15 induló) küzdöttek a helyezésekért.

4/3    Zombor Zóra

7/4    Pintér Kristóf

12/9   Dávoti Gréta

14/10  Varga Andris

A Nádas Kupa sorozat célja, hogy a kezdő gyerekek először a saját tudásszintjüknek megfelelő mezőnyben versenyezzenek, és legyen sikerélményük. A fokozatosság szempontjából fontos azonban, hogy a náluk tapasztaltabb társaik versenyzését is követni tudják, és szerezzenek tapasztalatot a jobbaktól. Így a Piros csoportban olyan versenyzők indultak, (4  hajó) akik már némi nemzetközi tapasztalattal is rendelkeztek.

3/1  Zsemle Ádám

5/2  Gömbös Zsófi

6/3  Fehér Szonja

18/4  Carra Carolina

Sajnos vasárnapra a meteorológia előrejelzésnek megfelelően megérkezett a májusi tél, 5 fok meleggel és  időnként 30 csomó feletti viharos széllel, így több futamra már nem kerülhetett sor.

A rendező egyesület előre hozta a díjkiosztó idejét, ahol fantasztikus vendégszeretettel, és minden versenyző részére emléklappal valamint értékes plakettekkel és ajándékokkal tették emlékezetessé ezt az eseményt.  A  BYC utánpótlás csapata jól vizsgázott, gyerekeink létszámban és az elért eredmények révén bizonyították, hogy clubunk utánpótlás programja jó irányban halad, és a versenyzői bázis építése folyamatos.

Részletes eredmények a WWW.HYC.Hu honlapon találhatók

Giba