fbpx

Építők Vitorlás Kupája 2010

logo_enA BYC immáron 5. alkalommal rendezi meg az Építők Vitorlás Kupáját. Ez a rendezvény – talán mondhatjuk – egyedülálló a hazai vitorlásversenyek sorában. Hogy miért is? Azért mert amellett, hogy egy szakma – az építőipari kivitelezők, beszállítók, anyaggyártók – képviselőit fogja össze, és a vitorlázás mellett a sport támogatásáról is szól.

A résztvevők cégenként támogatási díjat fizetnek, melyet a klub az utánpótlás nevelésre fordít, eszközvásárlásra, külföldi versenyeken történő részvételre. Jó érzés látni, hogy idén minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi a versenyt, 27 cég, 290 fővel képviselteti magát.  A hagyományokhoz híven két pálya- és egy túraverseny vár a lelkes amatőr vitorlázókra. Idén is a J24-es hajóké a főszerep, az építőipari kivitelezők ebben a hajóosztályban küzdenek meg a KUPÁÉRT. A beszállítók, anyaggyártók és támogatók pedig Bavaria 32-es Cruiser és Nautic hajókkal indulnak.

2010-ben a vitorlázás hőskorába invitáljuk a résztvevőket, a 30-as, 40-es évekbe kalandozunk, abba a korszakba, amikor a Balatonon megkezdődött a szervezett versenyvitorlázás, a fiúknál pedig még nem a fecske volt a divat, 1934-ben, amikor először rendezték meg a Kékszalagot, és amikor Amerika füstös kocsmáiban a swing ritmusára bújtak össze a párok.