fbpx

Erdélyi Béla MOB Fair Play Életmű díjas!

MOBA MOB Fair Play Bizottsága a 2011. évi Magyar Fair Play díjak ünnepélyes átadását 2012. március 20-án tartotta a Művészetek Palotája Kék termében.  Beszámoló a MOB honlapján. Fair Play Életmű kategóriában diplomával tüntették ki Erdélyi Bélát.

Méltatása a MOB-honlapról:  A Spartacus Vitorlás Egylet vezetőedzője. 1957-ben kezdett vitorlázni – egy szepezdi vállalati üdülő rozzant kalózain, mint afféle mindenes. Hajósinasként eltöltött évek után jött a versenyhajó: először kalóz, utána csillaghajó. Négyszer zsinórban ezüstérem a sztárbajnokságon, egyszer fél hajóhosszal abszolút második hely a Kékszalagon.

Évtizedeken keresztül nevelte a sportág klasszisait, többek között a sportág egyetlen olimpiai érmesét, a Detre fivéreket, valamint a nyolcszoros világbajnok Majthényi Szabolcsot és Domokos Andrást. A sportág jellegéből adódóan számos alkalommal nyújtott segítséget veszélyhelyzet megszüntetésében.

Fair Play cselekedet diplomát kapott a Tihanyi Yacht Klub Nemecsek dragonja, dr. Kozma László  Méltatása a MOB-honlapról: A tavalyi Kék Szalag versenyen életet mentett. Egy fuldokló fiatalembert mentett ki a Balatonból. Így is a versenyen saját hajóosztályáéban a második helyen végzett.

Részletesebben a Kékszalag honlapon

2012_mob_fairplay2012_erdelyi

2012_mob_fairplay2012_tihanycluv_dragon

 

Forrás: MVSZ

Szívből gratulálunk!