fbpx

Érdi Mári és a Vadnai testvérek ezúttal itthon sem találtak legyőzőre – Merkantil Bank LEC utolsó nap

IMG_5663 Ausztria után Mári, Benjamin és Jonatan a Balatonfüreden megrendezésre kerülő Laser Európa kupa sorozat magyarországi állomásán is bizonyítottak – ismét hajóosztályaik legjobbjaiként ünnepelhetjük őket.

2013. szeptember 20-22. között rendezte a Balatonfüredi Yacht Club az Európán átívelő, három Laser hajóosztály számára – Standard, Radial, Laser 4.7 -meghirdetett versenyt, amelyen 11 ország 56 versenyzője állt rajthoz. A magyar versenyzők remekül szerepeltek: 15 díjjal – 9 első, 4 második, 2 harmadik – a zsebükben térhettek haza.

A három nap során remek szélviszonyok között összesen 7 futamot sikerült lebonyolítani az ifj. Rauschenberger Miklós által vezetett rendezőségnek, így az utolsó napon 1 kiejtővel, 6 futam alapján hirdettek győzteseket. A taps nagy részben a magyaroknak szólt.

A Standerdeseknél a KVSI ES vitorlázója, Tomai Balázs a 7-ből négy futamgyőzelemmel állhatott a dobogó legfelső fokára, akit az oszták Dapeci Claus Maria és a bahreini Janahi Abdulla követett, aki a második és az utolsó futamban korai rajtot követően UFD-t kapott Fazekas Györgyöt taszította le a dobogó harmadik fokáról, s így Fazekas a negyedik helyen végzett. U19 kategóriában a szerbiai JK Palic vitorlázója, Fürstner Bálint győzött.

A lány radiálosoknál az osztrák Dapeci Catherine győzött összetett kategóriában, akit a két magyar Haidekker Zita (AYC) és Hirschler Ludovika (SÉP) követett a sorrendben. Dapeci a lányok U21-es, míg Haidekker Zita a lányok U19-es korcsoportjában is győzedelmeskedett.

A fiú radiálosoknál a mindhárom nap remek teljesítményt nyújtó Vadnai testvérek (BYC) állhattak a dobogó két legfelső fokára – Benjamin 5 futamgyőzelemmel, egy 4. és egy DSQ-val, míg Jonatan 1 futamgyőzelemmel, 5 második és két harmadik hellyel utasított mindenkit maguk mögé. A dobogó harmadik fokán a szlovén Marko Radmannak szólt a taps.

U19 kategóriában szintén Vadnai Benjamin győzött, mögötte Marko Radman és a máltai Briffa Roberto végzett. Szintén a BYC színeiben versenyző Edelényi-Szabó Viktor a 16. helyen végzett.

A még fiatalabbak, az U17-es kategóriában Vadnai Jonatan nyert a szingapúri Amos Lim és az osztrák Hofer Mattheaus előtt.

A Laser 4.7-es női, U16-os mezőnyben Érdi Mári a BYC versenyzője ismét nem talált legyőzőre, magabiztosan utasította maga mögé a teljes mezőnyt 1,2,1,1,3,(6),5 helyezésekkel. Második helyen a SÉP vitorlázója, Hirschler Rebeka végzett, míg a harmadik díjat a szlovák Kecskésová Michaela vehette át.

Az U18-as mezőnyben is magyar siker született: Virág Flóra az YKA versenyzője toronymagasan győzött korcsoportjában, míg második helyen a cseh versenyző, Sugarova Kristyna végzett a norvég Anna Skaar előtt.

A Laser 4.7-es fiúk U18-as versenyében a Procelero SE vitorlázója, Gecse Balázs győzött, második lett Norvégiából Hassum-Olsen Mads Severin, a harmadik helyen pedig Szilasi Farkas végzett a Kerekedből.

Az eggyel fiatalabbaknál, U16 korosztályban Scharf Máté (BSFVK) vehette át az első helyezettnek járó díjat, megelőzve az MVM SE versenyzőjét, Hadnagy Zsombort, aki a második helyet érdemelte ki, és a szlovák Melis Patrikot, aki harmadik helyet szerzett.

Gratulálunk Mindenkinek!

Eredménylista a csatolmányban, fényképek a BYC Facebook oldalán találhatóak. 

Merkantil Bank Laser Europa Cup 2013 final results_0