fbpx

Éremeső a Balatoni Vitorlás Héten

2012. szeptember 18-23. között zajlott a Magyar Vitorlás Szövetség rendezésében a Balatoni Vitorlás Hét. A 6 hajóosztály (49er, 470, Laser Standard, Laser Radial, F18, M3) részére rendezett országos bajnokságon a BYC vitorlázói remek eredményeket értek el, a 6-ból 4 hajóosztályban is BYC bajnokot avattak, sőt a Laser Radialosoknál a dobogó mindhárom fokára BYC-es versenyző állhatott.

A 49er-eseknél nagy csatában, 12 futam alapján a Szamody Tamás – Előd Botond hozta el az aranyérmet, 5. helyen a Brencsán testvérek – Dávid és Ábel – végeztek, 8. lett a Vigh Tamás – Balogh András egység, míg a 12. helyen Kun Dávid – Szalontai Bence végzett.

A 470-es osztályban kiegyensúlyozott, remek teljesítménnyel a dobogó legfelső fokára a Gyapja Balázs – Kovács Máté egység állhatott, míg az ezüst érmet a Margitics Botond – Serke Áron páros szerezte meg. A BYC női egysége – Weinber Zsófia – Böröcz Berta – a 9. helyet szerezték meg, míg a Bödör Gergely – Nyeste Gábor páros a 11. helyen végzett.

A 14 fős Laser Standard osztályban Korchmáros Kristóf a 8., Litkey Balmaz a 9. helyet szerezte meg.

A Laser Radialosoknál éremeső hullott – a Vadnai testvérek szinte végig egymás nyomdokaiban haladva állhattak a dobogó legfelső két fokára – Benji az arany érmet, míg Jonatán az ezüst érmet szerezte meg. A dobogó harmadik fokát Karé Réka hódította meg, aki egyben a női kategória első helyezését is megszerezte ezzel. Érdi Mária remek 12. helyezéssel zárta a versenyt.

A F18-as katamaránosoknál a Váradi Szabó János – Petheő Tamás páros hatamas fölénnyel nyerte a versenyt, a 10 futamból csak egy futamban értek másodikként a célba, a többi futamban senki sem tudta megelőzni őket.

A Balatonfüredi Yacht Club Elnöksége és Ügyvezetése ezúton gratulál Mindenkinek a kiváló eredményekhez!

Eredmények és képek itt találhatók.