fbpx

Esélyegyenlőség fűzfája a BYC-ben

Augusztus 16-án indult a Balatonfüredi Yacht Club-ból a Mozdulj! Közhasznú Egyesület már hagyományos Balaton körüli kerékpártúrája, ahol vak és látássérült emberek és egészséges társaik indulnak háromnapos biciklitúrára tandemkerékpárokon a Balaton körül.

6 éve szerveztek először hasonló biciklitúrát a Balaton körül, ami minden résztvevő számára különleges élményt jelentett. A sikert jelzi, hogy már három-négyszeres a túljelentkezés, de a biztonságos közlekedés miatt 35 főben kell maximálni a résztvevők számát. A különlegességet a látássérültek számára az jelenti, hogy az ép emberekkel együtt sportolhatnak, és újfajta szabadságot élhetnek át, a segítők számára pedig azt, hogy rengeteget tanulnak bátorságról, kitartásról, optimizmusról, és arról, hogy teljes értékű emberek a fogyatékkal élők is.

A túra emlékére a résztvevők egy fűzfát ültettek el a Balatonfüredi Yacht Club kikötőjében, amely a Balaton első teljes mértékben akadálymentesített kikötője. A Balatonfüredi Yacht Club szellemiségének fontos eleme az együttműködés és az esélyegyenlőség biztosítása, ezért örömmel társult a kezdeményezéshez.