fbpx

Európa-bajnokságon a Laser 4.7 csapat

Az első két nap 4 futamot teljesített a mezőny, a Hyéres-ben zajló laser 4.7 EB-n.

A lány pálya első futamát kivéve  erős szélben zajlottak a futamok. Első napon 20 csomós nyugati szélben, míg a második napon 25 csomós szélben vitorláztak két-két futamot a versenyzők. Fiataljaink remek eredményeket értek el ezekben a futamokban.

Kis-Kapin Karina a második napi erősebb szélben 10,9 helyen futott be, amivel az összetett 28. helyére lépett előre a 130 fős mezőnyben.

Sellei Bence 15,17 helyeket ment a második napon. Az előző napi gyengébb futamát kiejtve az összetett 61. helyén várja a folytatást a 270 fős fiú mezőnyben.

A többiek is küzdöttek, de kicsit hátrébb találhatóak a mezőnyben: Vida Rózi egy óvás után a 81. helyre csúszott, Nagy Bende 239., Fehér Zsombor 252.

A harmadik napon egy kierőltetett  futamot tudott tartani a rendezőség nagyon gyenge és változatos szélben.

Ezzel együtt 5 futam után már fix csoportokkal folytatódik a verseny.

A lányoknál Karina gyengébb futama ellenére is a 28. helyről várja a folytatást az aranycsoportban. Rózinak nem sikerült ebben a szélben a javítás, így Ő az ezüst csoportban vitorlázik tovább.

A fiúknál Bencének kellett volna egy jó futam az arany csoportban maradáshoz, de sajnos ez nem jött össze. Az ezüst csoportban a 91. helyen van, reális eséllyel küzd  a csoport dobogós helyeiért.

Bende a számára sokkal kedvezőbb körülmények között egy jó futammal előrébb lépett. Számára is a csoportjának a megnyerése a cél az elkövetkező futamokban.

Zsombor az utolsó futamban remekül vitorlázott. Reményeink szerint folytatni tudja ezt a szereplést, és akkor sokat léphet előre a mezőnyben.

A következő három napra 8-15 csomó közötti szelet jósolnak. Így van esély hét remek futam levitorlázására.