fbpx

Európa-bajnokságon laseres csapatunk

4 fős laseres BYC-es csapat indult útnak, hogy meghódítsa a Földközi-tengert. Novák Dorka, Vida Róza, Héjja Marci és Sellei Bence Csomai József vezetésével április 15-22. között vesz rész Spanyolország dél-keleti részén található Los Alcazares nevű városban megrendezésre kerülő Laser 4.7 Európa-bajnokságon.

A csapat a bevitorlázáson és a mai felmérésen már túl van, holnap próbafutam és megnyitó ünnepség vár az EB résztvevőire, 323 versenyzőre és 50 edzőre.

Hétfőtől drukkoljunk együtt a csapatnak! A verseny honlapja: http://www.europeanlaser47.com/


Csomesz beszámolója az előkészületekről:

Hosszú és fáradtságos 1,5 nap utazás után megérkeztünk a festői szépségű Los Alcazares-be.

A club elég spanyolos, csak reménykedni tudunk abban hogy lesz EB, mert senki semmilyen információt nem tud adni a versenyről.

Az idő kifogástalan. 25-30 fok között van a hőmérséklet és a szél is minden nap délutánra megérkezik.

Két napot edzettünk eddig (rövidnadrágban és pólóban) Első napon gyengébb  (5-8 csomó) keleti szélben kezdtünk ami a délután folyamán átfordult délire és megerősödött (13-17 csomó).  4 óra edzés után értünk a partra. Egy kicsit fura hogy este 8 órakor még napsütés van.

A második napon is 10-13 csomós szélben vitorláztunk 3 órát. Fantasztikus a hely és a körülmények is nagyon rendben vannak a vízen.  A csapat is élvezi a kellemes időt, és hogy nem kell sokat öltözni  a vitorlázáshoz.

Csomesz