fbpx

Felemás második nap a Rooster LEC és Quantum Sails BYC Kupán

A Rooster Laser Európa Kupa & Quantum Sails BYC Kupa második versenynapján sem a versenyzőknek, sem a rendezőségnek nem volt könnyű dolga. Szikrázó napsütés, meleg jellemezte ezt a napot is, a várva várt szeptemberi szél viszont nem érkezett meg.

A 420 és Optimist versenyzők reggel 8:45-kor hagyták el a kikötőt. 09:39-kor a 420-asok sikeresen elrajtoltak a 6,5 csomós szélben, amely rögtön a rajt után gyengülni és fordulni kezdett. Az első bójavételt követően a rendezőség pályát módosított, majd a legkisebbeket is elrajtoltatták. Az OP-seknek sem volt túl kitartó a szél, a kezdeti 6,5 csomóról 4,5 csomóra csökkenő szélben, kis módosítással sikerült 1 teljes futamot abszolválniuk. Miután mindkét hajóosztály befutott, a szél teljesen felszívódott, és a rendezőség parti halasztást rendelt el.

2016_09_10_lec_0220

2016_09_10_lec_0272

A Laseres pályán sem volt egyszerűbb a helyzet. A reggel 8:30-ra tervezett rajtot végül is 9:05-kor indították, 36 fokról fújó, 6-7 csomós szélben. A Standardesek sikeresen teljesítették az első futamot, a Radiálosok futama az 50 fokos szélforduló miatt a kettes bójánál rövidítésre került, és a 4.7-eseknek a szinte teljesen leálló szél miatt érvénytelenítésre került a mai első futam.

A Standerdeseknek végül sikerült egy második futamot teljesíteni a fokozatosan leálló szélben, azonban a Radial versenyzők futamát a Rendezőség a felszívódó szél miatt érvénytelenítette, és a 4.7-es csoportnak sem tudtak további futamot rendezni.

A teljesen leálló szél miatt mindkét pályán parti halasztás mellett döntöttek a pályarendezők, amelynek a tegnapi naphoz hasonlóan délután 5-kor vetettek véget.

2016_09_10_lec_0149

A holnapi, befejező napon ismét a korai kezdést célozzák meg, bízva a reggeli, kitartóbb szél kihasználásában.

Eredmények itt találhatóak:

Rooster LEC_results_day2

Quantum Sails BYC Kupa eredmények 2.nap

További fotók a BYC galériában és FB oldalán találhatóak.

Fotók: Szántó Áron