fbpx

fjúsági Olimpia Singapore 2.

Wallpaper-(1024-x-768)---Combined.previewGyenge szélben kezdődtek meg az ifjúsági olimpia vitorlás versenyszámai, melyeken hazánkat Bathó Péter és Nikl Andris képviselik. Peti a férfi Byte mezőnyt, míg Andris a Techno 293 fiú szörf mezőnyét erősíti.

 

 

 

Nem sikerült fényesen a kezdés Bathó Petinek, aki a 29 indulót számláló mezőnyben korai rajttal, s egy 18. helyezéssel indított, s a második napon is behúzott egy 26. helyezést, ám az utolsó futamon végre megmutatta tudását, s a harmadik helyen szelte át a célvonalat. Az első nap gyenge széljárását követően a második napon az eső és vihar veszély miatt nem engedte vízre szállni a rendezőség a mezőnyt, majd kora délután a teljes szélcsend miatt nem indulhatott futam. Végül három óra körül elkezdett élénkülni a szellő, s 6-8 csomós DNY szélben két futam került lebonyolításra. A nap végére már Peti is magára talált, így megkezdhette felzárkózását az élmezőnyhöz, melyet remélhetően egészen a verseny végéig folytat majd.

Mindeközben Nikl Andris egy 12. és 9. helyezéssel nyitott, majd újabb 12. helyet követően az ötödik helyen zárta a napot, így négy futam után az előkelő 8. helyen várja a folytatást.

A holnapi nap mindkét fiú számára a pihenésé lesz, majd pénteken folytatódnak a futamok, ahol remélhetően Andris folytatja jó szereplését, Peti pedig hozza az utolsó futamon nyújtott formáját.

 

Eredmények.

 

EB – MVSZ  OÉB/UB