fbpx

Földön, VÍZBEN, levegőben – megkezdődött a Rooster Devoti One világbajnokság

Élménydús, fürdőzésekkel teli napon vannak túl a világbajnokság versenyzői. Megérkeztek, megkezdődött… mától vasárnapig tart a Devoti One hajóosztály világbajnoksága Balatonfüreden, a Magyar D-One Vitorlás Sportegyesület és a Balatonfüredi Yacht Club közös rendezésében.

A 4 napos regattán 5 ország 20 versenyzője harcol a világbajnoki címekért. A versenyzők között 5 magyarnak is drukkolhatunk, többek között a regnáló Európa-bajnoknak, Tomai Balázsnak, és az Európa-bajnoki 3. helyezett Szamódy Tamásnak.  A magyarokon kívül angol, cseh, lengyel és osztrák versenyzők állnak a rajtvonalhoz.

Az első versenynapon a reggeli nevezést és megnyitót követően a 11 órára tervezett rajt halasztással kezdődött. A különösen változó szélviszonyok több hajót is parton maradásra kényszerítettek, többen jobbnak látták a BYC erkélyről figyelni a versenytársak harcát az elemekkel. Az első 50 perces futamban a rajtvonalhoz álló 16 egységből 9 hajónak sikerült limitidőn belül befutnia a sokszor 20 csomós, pöffös szélben. A rendezőknek sok munkája akadt a hajók mentésével kapcsolatban. A második futamot hosszabb várakozás előzte meg, azonban a 18-20 csomóra erősödő szél tovább tizedelte a mezőnyt: 14 induló hajóból 13 hajónak lett érvényes eredménye a 45 perces futam során.

Két futam alapján a tavalyi Európa-bajnoki 3. helyezett Szamódy Tamás (Totó) áll az élen, akit két angol vitorlázó David Gorringe és Giles Chipperfield követ az első napi dobogón. Részletes eredmények a csatolt file-ban találhatóak.

Holnap folyt.köv., tervezett rajt 11 órakor!

EREDMÉNY itt érhető el: D-One eredmeny 2 futam utan

Fotók ITT találhatóak.

Fotók: Farkas Dávid