fbpx

Fontos dokumentumok versenyzéshez

Általános információk és a versenyzéshez szükséges dokumentumok a 2020-as szezonra.

Letölthető dokumentumok:

Versenyengedélykérő lap 2020

Sportorvosi igazolás nyomtatvány 2020

Átigazolási űrlap 2020

Hirdetésviselési engedély 2020


2020. évi MVSZ tagdíjak

Versenyengedély 

Felnőtt sportolóknak (2001-ben és előtte született versenyzők): 13 500 Ft / fő / év

Ifjúsági sportolóknak (2002-2007 között született versenyzők): 5 000 Ft / fő / év

Leigazolási díj – életkortól függetlenül: 5 500 Ft

Átigazolási díj – életkortól függetlenül: 2 000 Ft

A 2008-ban és azután született versenyző versenyengedélyt nem fizet. 

Versenyengedély-kártya 

Az MVSZ elnökségének 39/2019 (02.28) számú határozata alapján 2020. január 1-jén kerül bevezetésre a Magyar Vitorlás Szövetség versenyengedély-kártyája. A következőkben rövid tájékoztatást adunk a kártya igényléséről, a hozzá kapcsolódó kedvezményekről.

A sportról szóló 2004. évi CXLV. Törvény 3.§-a (1) bekezdésének értelmében minden amatőr és hivatásos sportolónak versenyengedéllyel kell rendelkeznie.

„A versenyzőnek – a versenyrendszerben, bajnokságban való részvétel feltételeként – a sportszövetség által a nemzeti sportinformációs rendszerben nyilvántartott, e törvényben meghatározott feltételeknek megfelelő, a versenyrendszerben vagy versenyeken való részvételre jogosító sportolói igazolvánnyal (a továbbiakban: versenyengedély) kell rendelkeznie.”

A versenyengedély-kártya magát a versenyengedélyt is megtestesíti, és helyettesíti a korábban használt kék könyvet is. A Magyar Vitorlás Szövetség versenyengedéllyel rendelkező tagja költségtérítés nélkül, automatikusan jut a kártyához. A kártya fényképes, ezért arra kérjük a versenyzőket, hogy töltsenek fel azonosításra alkalmas igazolványképet (színes, szemből fotózott, sapka és napszemüveg nélküli; képformátum: tiff, jpg, psd, DPI: minimum 300, preferált érték 600), illetve egyúttal az elérhetőségeket (lakcím, mobil, e-mail) frissítsék.

Kérjük, hogy a versenyengedélyek feltöltése előtt Önök is ellenőrizzék, hogy megfelelő minőségű igazolványkép került-e feltöltésre! 

Megfelelő minőségű igazolványkép hiányában a versenyengedélyt nem áll módunkban kiadni!

A versenyengedély-kártya nem csak egy okmány, segítségével számos kedvezményhez juthat minden versenyző, amennyiben a VIHAR rendszerben lévő személyes profilján nyilatkozik arról, hogy a Vitorlázz Itthon kedvezményprogramjában részt kíván venni. A kedvezménykártya-rendszer több száz kulturális, gasztronómiai, vagy éppen a vitorlázással foglalkozó szolgáltatót (charter cég, hajóépítő mester, vitorlás iskola), illetve szálláshelyet foglal magában kártyaelfogadó partnerként. Partnereink listája  a vitorlázzitthon.hu oldalon található meg.

A kártya elkészítésének átfutási ideje előreláthatóan két hét. Az egy számlázási időszak alatt (két hét) beérkezett versenyengedély-kérelmek alapján kerülnek kinyomtatásra a kártyák. A versenyengedély-kártya gördülékeny szétosztása érdekében javasoljuk, hogy a versenyengedély-kérelmeket – lehetőség szerint – egy időben, egy számlázási cikluson belül szíveskedjenek feltölteni.

A versenyengedély érvényesítéséről a versenyző e-mailben értesítést kap. A kártya 20 munkanapon után átvehető

  • személyesen, vagy meghatalmazott útján a titkárságon az erre kijelölt időpontban,
  • MVSZ versenyek nevezésekor (személyesen vagy írásbeli meghatalmazással).

Ha a versenyengedély-kártyával kapcsolatban bármilyen kérdés merülne fel, kérjük, forduljanak az MVSZ titkársághoz!

Sportorvosi hosszabbítása

Csak sportorvos által kiállított vagy a 215/2004 (VII.13) Korm. rendelet–ben meghatározott előírásoknak megfelelő háziorvosok hivatottak sportorvosi igazolás kiállítására. A sportorvosi igazolás ovális pecséttel van ellátva.A vizsgálatot követően hívja fel a doktor figyelmét, hogy az igazolást rögzítse a központi OSEI rendszerbe, a rögzítése az alábbi linken keresztül ellenőrizhető.

https://online.osei.hu/engedely-ellenorzes/

Amennyiben az igazolást a sportág megjelölésével az OSEI rendszerbe rögzítették, úgy a VIHAR rendszerbe az automatikusan átemelésre kerül. Abban az esetben, ha több sportághoz kéri orvosi igazolását, mindenképp jelezze az igazolás kiállításakor, hogy minden sportágnál kerüljön rögzítésre.

Sportorvosi rendelőkről – tájékozódhat IDE kattintva.

Rendelésre online időpont foglalás lehetséges az OSEI honlapján IDE klikkelve.

Az igazolást fel kell tölteni a VIHAR rendszerbe.

Forrás: hunsail.hu