fbpx

Fréjus Windsurf Festival – Detre Dia győzelmével

Idén először rendezte meg, a Cote d’Azuri, Fréjus város vezetése a két napon át tartó, környékbeli és külföldi szörfösöket is megmozgató windsurf fesztivált. Az ötlet onnan származik, hogy a két világkupa futam közötti (Palma, Princessa Sofia és Hyeres, SOF) közel két hétben legyen egy kis köztes, kicsit másmilyen jellegű izgalomban és természetesen kiváló felkészülésben részük a lelkes szörfversenyzőknek.

detre_dia_nagy_leadA verseny különlegességét az 5000€ összedíjazás és a helyi freeride-aloha  szörfbolt által felajánlott temérdek nyeremény adta.  Az RS:X versenynaptár nem  bővelkedik túl sok ilyen jellegű eseményben, így én is nekivágtam, kíváncsiságból, a hyeresi világkupa futamra való remek bemelegítésből – na és persze egy kis nyeremény reményében – a rangos eseménynek.

Az előrejelzéseknek megfelelőn a napos, kellemes tavaszias meleg és a 7-12csomó közötti sea breeze lehetővé tette, hogy a két nap alatt, 3-3 futamot teljesítsen, a több, mint 50 fős csapat.

A pálya, mind taktikailag, mind fizikálisan komolyan próbára tette az igencsak elit indulókból álló mezőnyt. Férfiaknál az új-zélandi világ,- és olimpiai bajnok Tom Ashley nem talált legyőzőre, bár az őt szorosan üldöző, szintén világbajnok lengyel Przemslaw Miarczynski rendesen megdolgoztatta a kivi srácot a végső győzelemért

Nőknél a hollandok kiválóságával folytattam ádáz küzdelmet, de végül én kerültem ki győztesen a csatározásból, ezzel megnyerve az első komolyabb külföldi versenyemet és nem utolsó sorban az első komolyabb pénzdíjamat.

Közel egy hét van hátra a következő világkupa versenyig, a 43. Semaine Olympic Francais-ig, amelyre ezzel a hétvégével kellően felkészültnek érzem magam.

Detre Diána