fbpx

Futamgyőzelmek Omanból

Oman201313 A 2013-as év utolsó és az új év első napja is futamgyőzelemmel indult a Vadnai testvérek számára az omani Laser Radial ifjúsági világbajnokságon. December 31-én Jonatan szerzett abszolút győzelmet az 5. futamban, míg a mai napon a 7. futamban Benjamin utasította maga mögé az 51 fős mezőnyt. Jelenleg Benji a 3. helyről – csupán 1 pontos különbséggel a második helyen álló olasz vitorlázó, Planchestainer és 3 pontos különbséggel a jelenleg vezető svájci Schneiter mögött várja a folytatást, míg Jonatan az összetett mezőny 5., U17-es kategória 2. helyén áll, szintén minimális pontkülönbséggel.

Szakmai beszámoló a 3-4. napról:

„A harmadik versenynap egy óra halasztással kezdődött, 5-10 csomós ÉK-i szélben. Jonatan tiszta közép rajttal jól megérezte a szélfordulókat, időben elérte a frissüléseket, és 2.-nak ért fel a bójához. Benji szintén tiszta lúv-közép rajttal 10.-nek vette a jelet. Jonatan hátszélben megelőzte a szlovént, növelte előnyét, amit a futam végéig meg is tartott :). Benji a raum szakaszban jó lee taktikával feljött az 5. helyre, hátszélben már 3. volt, mikor a gyenge szélben elkapott egy pár oldalhullámot, billegni kezdett és megfütyülték. A büntetővel  veszített 4-5 helyet, de az igazi probléma a következő hátszél szakaszban volt, mikor falsolt a bal oldalon, s a jobbról jövő frissülés csak a pályatengelyig terjedt le, s így csak 15.-nek futott be.

Gyors autogén tréning, mert már indították is a következő futamot, kicsit erősebb, 10 csomós szélben. Fekete rajt, biztonsági, de tiszta indítás, Benji 7., Jonatan 9.helyen ért fel a bójához. Az első három csukott szemmel kirohant a jobb oldalra, őket már nem lehetett megfogni. Benji jó bő szeles taktikával feljött a 4. helyre, de a második kreuz biztonsági vitorlázása megint nem jött be, jobb szélről elrohantak neki négyen, végül az utolsó hátszélben behozta magát 5.-nek. Jonatan tartotta végig a helyét, 9.-nek futott be. Este koccintás, a versenyzőknek rendeztek egy kis bulit, de a fiúk már nem várták meg az éjfélt, másnap futam.

A negyedik versenynap is halasztással kezdődött , bizonytalan, 6-7 csomós szélben nehezen tudták kirakni a pályát. Az első rajt után pár perccel vissza is hívták a mezőnyt, hátha stabilizálódik a szél. Végül mindketten tiszta lee rajt után a bal oldalt választották. Benji 2., Jonatan 6.-nak ért fel a bójához, Benji raumban már megelőzte a dánt, s végül megnyerte a futamot, Jonatan 5. lett. Több futamot már nem tudtak rendezni, a szél nagyon legyengült. Így összetettben Benjamin a 3., Jonatan az 5. helyről várja a folytatást.”

A verseny honlapja itt érhető el, élő közvetítéssel, eredményekkel.